Popboks - John Lydon: Kinezi mi tražili na proveru sve tekstove koje sam ikada napisao [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 29.03.2013. 11:02 · 1

John Lydon: Kinezi mi tražili na proveru sve tekstove koje sam ikada napisao

John Lydon je kineskim vlastima morao da pošalje tekstove svih pesama koje napisao u karijeri kako bi njegov bend Public Image Ltd mogao da održi koncerte u toj zemlji.

Public Image Ltd održače koncerte u Pekingu (30. marta) i Šangaju (31. mart). U okviru aktuelne turneje PiL će svirati i u Beogradu 13. juna.

Frontmen PiL John Lydon izjavio je za NME magazin da je Ministarstvu kulture Kine morao da pošalje tekstove svih pesama koje je napisao u karijeri.

"Kineska vlada mi je tražila da im pošaljem tekstove svih pesama koje sam ikada napisao, a potom su nas iznenadili odobrivši nastup. To znači da ili imaju neverovatno dobar muzički ukus ili nemaju pojma o čemu u stvari pričam. Jedva čekam da saznam šta je u pitanju", rekao je Lydon.

Na pitanje koliko ga je iznenadilo to što je posle pregledanih tekstova ipak odobren njegov nastup u Kini, Lydon se našalio da je možda u pitanju prevara kako bi ga namamili u zemlju da bi ga uhapsili. "Nadam se da je tamo zatvorska hrana bolja nego u drugim zemljama. Bio sam u zatvorima širom sveta, sada je izgleda i ovaj došao na red", zaključio je u šali Lydon.

Za razliku od engleske grupe PIL članovi nemačkog sastava Kraftwerk nisu dobili vize za ulazak u Kinu.

 



Komentari

  • Gravatar for Vladica
    Vladica (gost) | 29.03.2013. 15.06.20
    Chinese Democracy...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.