Popboks - Ukida se Šabanov stejdž na Nišville festivalu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 24.04.2013. 12:05 · 7

Ukida se Šabanov stejdž na Nišville festivalu

Nišville jazz festival odlučio je da ove godine ukine takozvani Šabanov stejdž odnosno besplatni uvodni program "Prijatelji Šabanu".

U saopštenju povodom ukidanja bine posvećene romskom pevaču Šabanu Bajramoviću navodi se izjava direktora Ivana Blagojevića da "sponzori i donatori nisu zainteresovani za održavanje manifestacije Prijatelji Šabanu".

"Ove godine Nišville ima ozbiljnih problema sa prikupljanem sredstava jer je dogovorena tek jedna trećina budžeta, pa festival ne može da se upušta u rizik da ovaj program organizuje iz sopstvenih sredstava", navodi se u saopštenju organizatora Nišvilla dostavljenom medijima.

Spomenik Šabanu Bajramoviću, pored koga se ranije održavala manifestacija Prijatelji Šabanu, još uvek nije očišćen od kako je prošlog meseca na njemu nacrtan kukasti krst i polivena farba. Grad je raspisao tender za najboljeg ponuđača za čišćenje svih grafita u Nišu i očekuje se da bi spomenik uskoro trebalo da bude očišćen.



Komentari

  • Gravatar for kofein
    kofein (gost) | 24.04.2013. 15.27.55
    Prvo covek umre jer nije imao neku bedu od para za lecenje, pa onda spomenik ne moze 3 dana da bude neisaran, pa sad ukinete i ovo. divota jedna. a za anu bekutu crveni tepih... dokle bre?
    • Gravatar for
      Dejvid_prvi | 25.04.2013. 09.02.23
      dok god glasate za budale
      • Gravatar for južni vetar
        južni vetar (gost) | 25.04.2013. 10.16.18
        mislim da je ispravnije : dokle god ima budala koje imaju pravo glasa
  • Gravatar for ivan't
    ivan't (gost) | 25.04.2013. 13.42.54
    Tačnije, dokle god glasate uopšte za bilo koga!
  • Gravatar for Ras
    Ras (gost) | 25.04.2013. 15.36.27
    Ne glasajte ni za koga, ne preuzimajte odgovornost i sve će sigurno biti mnogo bolje.
  • Gravatar for dr
    dr (gost) | 25.04.2013. 16.40.08
    Koliko god mi pokojni Saban bio simpa lik, on je bio klasican narodnjak i njemu je mesto na ovim stranama koliko i Muharemu Serbezovskom ili Nedeljku Bilkicu. Dok ga B92 nije proglasio za etno jazz, on je pevao o Kasandri i koliko ja znam jedino je Sale iz SMF-a, od rockera, oduvek bio svestan njegovih vokalnih kvaliteta (bez trunke ironije). Ono sto mene nervira je sto se neko odjednom od folka prekrsti u etno jazz (zahvaljujuci sansi da svemocna imperija B92 zaradi na istom) i onda je odjednom to kultura, a Miroslav Ilic je seljana. A onda i saban upadne u masinu i pocne da se lozi da je jazz pevac, umesto da nastavi da radi sto i do tada. Cista masovna hipokrizija.
  • Gravatar for Севдах се назре и у песмама Ника Кејва
    Севдах се назре и у песмама Ника Кејва (gost) | 26.04.2013. 09.10.44
    globalizacija, bice zato uskoro kokakola stejdz, gasprom stejdz, halal stejdz
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.