Popboks - MRAK FILM 5 – Malcolm. D. Lee - Upalite svetlo! [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Filmovi · 14.05.2013. 11:02

MRAK FILM 5 – Malcolm. D. Lee

Upalite svetlo!

Cheen i Lohan na kašičicu, svega nekoliko istinski smešnih trenutaka i preostalih 80 minuta na granici gledljivosti. To je tužni bilans najnovijeg 'Mrak filma'.

Đorđe Bajić

Ocena:
4

Naslov originala: Scary MoVie 5
Scenario: David Zucker, Pat Proft
Uloge: Ashley Tisdale, Simon Rex, Erica Ash, Terry Crews, Cat Williams
Žanr: komedija
Trajanje: 86 minuta
Proizvodnja: SAD, 2013

 


Koncept Mrak film serijala je svima dobro poznat: izvrgavanje ruglu i parodiranje filmskih hitova, sa posebnim akcentom na horor žanr. Prva četiri Mrak filma su na blagajnama prošla odlično, bez obzira što su, ili možda baš zbog toga, komedije najprizemnije vrste u kojima se humor gotovo isključivo zasniva na duvanju, ispuštanju gasova, povraćanju…

Posle preduge sedmogodišnje pauze u bioskope je stigao peti deo, prvi Mrak film u kome ne glumi Anna Faris. Ova talentovana komičarka je u međuvremenu osnažila svoju poziciju u Holivudu (Zečica sa koledža, Svi moji bivši, Diktator), pa joj je pojavljivanje u filmu poput ovog bilo ispod časti. I dobro je što je odbila da ponovi ulogu – ovakav blam joj zaista nije bio potreban. Mrak film 5 u sebi poseduje nekoliko istinski zabavnih trenutaka (kao što je, na primer, parodiranje rediteljskog postupka Darrena Aronsofskog tokom scene u kojoj junakinja korača ka baletskoj školi), ali definitvno predstavlja veliki pad u odnosu na treći, pa čak i četvrti deo.

Mrak film 5 je skup labavo povezanih skečeva u kojima se parodiraju noviji (Crni labud, Početak, Uspon planete majmuna, Paranormalna aktivnost) i sasvim friški filmovi (Mama, rimejk Zlih mrtvaca); a našlo se mesta i za poneki šamar Služavkama, pa čak i za (krajnje neduhovti) osvrt na književni fenomen Pedeset nijasni: Siva. Fore su uglavnom otrcane i već viđene, a mlađana Ashley Tisdale nije ni prineti neodoljivoj Anni Faris. Ozloglašene holivudske zvezde Charlie Sheen i Lindsay Lohan takođe glume u filmu, ali su, avaj, nedovoljno iskorišćene – pojavljuju se samo u jednoj jedinoj sceni. I upravo je taj, uvodni segment sa Sheenom i Lohan jedini zaista vredan gledanja. Sve ostalo u vezi sa ovim filmom će veoma brzo prekriti ruzmarin, sn(j)egovi i šaš.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

ELIZIJUM - Neill Blomkamp

Blomkamp protiv bogatih

Filmovi

THE SECRET DISCO REVOLUTION – Jamie Kastner

Pusti nas u discooooooo...

Filmovi

PRE PONOĆI – Richarl Linklater

I posle ponoći ja biću tu...

Filmovi

GDE JE NAĐA? – grupa autora

Lavirint kao takav

Filmovi

ŽESTOKE DEVOJKE – Paul Feig

Drugačije & normalno

Filmovi

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA – Velimir Stojanović & Marijan Cvetanović

Jug je južnije

Filmovi

NE – Pablo Larrain

Imaš moje ne!

Filmovi

RED 2 – Dean Parisot

Osveta po gerijatrijski

Filmovi
Od istog autora

VULVERIN – James Mangold

Delija u Tokio krenuo!

Filmovi

ŠTRUMPFOVI 2 – Raja Gosnell

Štrumpfovanje na srpski način

Filmovi

KANJONI – Paul Schrader

Dekadentno iz El Eja

Filmovi

POSLEDNJI OBREDI - Yrsa Sigurðardóttir; SNOVI U BELOM - Mons Kallentoft

Vidimo se u sledećem krimiću

Knjige