Popboks - DEPECHE MODE - I anđeli nas zaobilaze [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 24.03.2006. 00:00

DEPECHE MODE

I anđeli nas zaobilaze

Da li je ovo bila poslednja turneja DM-a i jedinstvena prilika da se prisustvuje koncertu ovog benda, pokazaće vreme. Depeche Mode su priredili nezaboravno mađarsko veče, i makar je petstotinak duša iz Srbije, koji su ovo čekali godinama, sa koncerta otišlo punog srca

Nikola Jovanović

Mesto: Sportaréna, Budimpešta
Vreme: 21. mart 2006.




DEPECHE MODE
I posle silnih najava i obećanja, Tourign The Angel definitivno nećemo videti u Srbiji. Razloga je mnogo i možda to govori nešto o nama, možda nešto o DM, a sigurno najviše o našim koncertnim promoterima.
U okviru svoje svetske turneje koja je započeta 1. novembra u Americi, a početkom januara nastavljena koncertima u Evropi, Depeche Mode su 21. marta održali fantastičan koncert u Budimpešti pred oko 14.000 frenetičnih fanova.
Budimpešta je definitivno grad u kome treba slušati i gledati Depeche Mode. Kažem slušati i gledati, jer je bend priredio vrhunski audio-vizuelni užitak, kakav mi još retko viđamo na koncertima u našoj zemlji. Ni popriličan trud predgrupe The Bravery nije uspeo da pokrene mađarsku publiku. Oni su čekali zvezde večeri i ništa drugo ih nije zanimalo, te je prema reakcijama publike, polučasovni nastup benda iz Njujorka, koji je izveo pesme sa svog debi albuma, mogao i da se ne desi.
DEPECHE MODE
Tačno u 21:00 počinje intro i na pozornicu kojom dominira ogromna kugla i video bim izlaze Andrew Fletcher, Martin L. Gore i David Gahan u pratnji bubnjara Christiana Eignera i klavijaturiste Petera Gordenoa, koji sa bendom sarađuju nepunu deceniju. Prvi taktovi pesme A Pain That I'm Used To, koji u stvari predstavljaju i uvod Dead of Night, bili su dovoljni da publika doslovno poludi. Bend nastavlja u istom ritmu sa John The Revelator, a pesmom A Question Of Time bukvalno određuju pravac koncerta.
DEPECHE MODE
Retro, retro... Bend nas je vratio na početak karijere svirajući neke od najvećih hitova, neke namerno izostavljajući i, naravno, dosta stvari sa novog albuma. Slede Policy Of Truth i novi hit-singl Precious. Ta pesma u redizajniranom aranžmanu najlošije zvuči na celom koncertu. Izvođenje Walking In My Shoes vam je dovoljno i pomislite da je kraj koncerta.
Treći aktuelni singl Suffer Well je hit uz koji peva cela hala. Sledi predah. Dave nestaje sa bine, a u prvi plan izbija alfa i omega benda Martin L. Gore, koji izvodi Macro, a potom promenjenu verziju pesme Home, što u publici nailazi na opšte odobravanje i oduševljenje.
DEPECHE MODE
Do kraja oficijelnog dela koncerta ređaju se hitovi, ali i poneka pesma sa novog albuma, da bi taj deo događaja bio završen spektakularnom igrom svetla i horskim pevanjem Personal Jesus i Enjoy The Silence. Na prvom bisu Martin izlazi u Eignerom društvu i izvodi pesmu Shake The Disease, koja u njihovom izvođenju dobija potpuno novu dimenziju, i cela hala je opet na nogama.
Koncertne himne Just Can't Get Enough i Everything Counts zatvaraju prvi bis. Publika ih oduševljeno pozdravlja, a zatim sledi ono što je postalo prepoznatljiv znak koncerta DM-a: cela hala njiše ruke u ritmu pesme Never Let Me Down Again.
Koncert, pomalo ironično zatvaraju Dave Gahan i Marting Gore, koji zagrljeni pevaju pesmu Goodnight lovers, koja zatvara album Exciter: “When you're born a lover, You're born to suffer, Like all soul sisters, And soul brothers...”
DEPECHE MODE
Da li je ovo bila poslednja turneja DM-a i jedinstvena prilika da se prisustvuje koncertu ovog benda, pokazaće vreme. Depeche Mode su priredili nezaboravno veče, i makar je petstotinak duša iz Srbije, koji su ovo čekali godinama, sa koncerta otišlo punog srca… “How did we get to be this far apart? I want to be with you, something to share, I want to be here, I am not there. Even the stars look brighter tonight, Nothing's impossible, I still believe in love at first sight, Nothing's impossible” (Martin L. Gore, Nothing's impossible).
Set list:
  1. Intro
  2. A Pain That I'm Used To
  3. John The Revelator
  4. A Question Of Time
  5. Policy Of Truth
  6. Precious
  7. Walking In My Shoes
  8. Suffer Well
  9. Macro
  10. Home
  11. I Want It All
  12. The Sinner In Me
  13. I Feel You
  14. Behind The Wheel
  15. World In My Eyes
  16. Personal Jesus
  17. Enjoy The Silence

bis#1

  1. Shake The Disease
  2. Just Can't Get Enough
  3. Everything Counts

bis #2

  1. Never Let Me Down Again
  2. Goodnight Lovers


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji