Popboks - PAKLENE ULICE 6 – Justin Lin - I dalje u punoj brzini [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Filmovi · 30.05.2013. 15:02 · 1

PAKLENE ULICE 6 – Justin Lin

I dalje u punoj brzini

Žilavog li serijala! Šeste 'Paklene ulice' kroz cilj prolaze u punoj brzini i uspevaju da razgale sve one koji uživaju u visokobudžetnoj holivudskoj akciji.

Đorđe Bajić

Ocena:
8

Naslov originala: Fast & Furious 6
Scenario: Chirs Morgan
Uloge: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Ludacris, Elsa Pataky
Žanr: akcija
Trajanje: 130 minuta
Proizvodnja: SAD, 2013.


Svaka čast Justinu Linu. Serijal Paklene ulice je preuzeo u trenutku kada je bio u posustajanju – režirao je treći deo u kome se, sa izuzetkom kamea Vina Diesela, glavne zvezde prva dva dela ne pojavljuju, a onda nastavio uzlaznom linijom i svakim novim nastavkom uspevao da nadmaši prethodni. Diesel i Walker su se u četvrtom delu vratili u serijal, Michelle Rodriguez i Jordana Brewster su upotpunile originalnu četvorku, a ansambl je u petom delu obogaćen jednom krupnom akcionom zvezdom – Dwayneom Johnsonom.

Šesti nastavak definitivno predstavlja dosadašnji vrhunac franšize. Scenarista Chris Morgan (koji je kao i Lin neizostavni deo serijala od trećeg dela pa na dalje) vešto barata sa dvocifrenim brojem bitnih likova – a pridodaje i nove, pa je serijal osvežen pojavljivanjem Luka Evansa (poznatog po Besmrtnicima i u Beogradu snimanom Gavranu), Gine Carano (glavna junakinja Soderberghove Izdaje), Johannesa Taslima (glumio u Raciji: Iskupljenju, indonežasnoj akcionoj senzaciji) i Kima Kolda (danski bodibilder, zvezda na Sandens festivalu nagrađenog filma Meda), a tu je i posebno iznenađenje na samom kraju koje neću pokvariti onima koji film još uvek nisu pogledali…

Paklene ulice 6 je bučan i zabavan film, pun preterivanja i neverovatnih akrobacija, ali u tome i jeste poenta. Što brže, što luđe – ali dostojanstveno, sa stilom i šarmom. Rediteljsku palicu u sedmom delu od Lina preuzima horor reditelj James Wan (Slagalica strave, Insidious, Mrtva tišina), pa će biti zanimljivo videti u kom će se pravcu serijal dalje razvijati. Ono što je sigurno jeste a Wanu svakako neće biti lako da ponovi uspeh eksplozivnog šestog dela.



Komentari

  • Gravatar for Dž
    (gost) | 30.05.2013. 21.49.23
    Kakvu ručerdu ima ovaj Dizel.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

ELIZIJUM - Neill Blomkamp

Blomkamp protiv bogatih

Filmovi

THE SECRET DISCO REVOLUTION – Jamie Kastner

Pusti nas u discooooooo...

Filmovi

PRE PONOĆI – Richarl Linklater

I posle ponoći ja biću tu...

Filmovi

GDE JE NAĐA? – grupa autora

Lavirint kao takav

Filmovi

ŽESTOKE DEVOJKE – Paul Feig

Drugačije & normalno

Filmovi

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA – Velimir Stojanović & Marijan Cvetanović

Jug je južnije

Filmovi

NE – Pablo Larrain

Imaš moje ne!

Filmovi

RED 2 – Dean Parisot

Osveta po gerijatrijski

Filmovi
Od istog autora

VULVERIN – James Mangold

Delija u Tokio krenuo!

Filmovi

ŠTRUMPFOVI 2 – Raja Gosnell

Štrumpfovanje na srpski način

Filmovi

KANJONI – Paul Schrader

Dekadentno iz El Eja

Filmovi

POSLEDNJI OBREDI - Yrsa Sigurðardóttir; SNOVI U BELOM - Mons Kallentoft

Vidimo se u sledećem krimiću

Knjige