Popboks - Preslušajte/preuzmite kompilaciju Pesme ispod pokrivača [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 12.06.2013. 10:55 · 1

Preslušajte/preuzmite kompilaciju Pesme ispod pokrivača

Peslušajte kompilaciju Pesme ispod pokrivača na kojoj dvanaest domaćih bendova obrađuje pesme muzičara koji su u organizaciji Pop Depresije proteklih godina posetili Srbiju.

"Na papiru, činilo mi se da je ideja baš jednostavna. Želeo sam da “na jednom mestu” okupim sve muzičare (ili bar većinu), koji su tokom poslednjih desetak godina, od prvog koncert POP Depresije (Nina Nastasia, 23. septembar 2002, Dom omladine) do danas, svirali u Beogradu i da tako još jednom podsetim i sebe i druge na značajan period života. Nije bilo mnogo teško ni u praksi - brojni PD prijatelji koji su tokom godina bili gosti/domaćini na našim koncertima - Kodagain, Nežni Dalibor, Ilija Ludvig, Autopark, ŽeneKese, The Mothership Orchestra, On Tour, Ventolin, Wooden Ambulance, Ika, Lula Mae, Stray Dogg - izabrali su da obrade pesmu bendova/solista koji su tokom ovog perioda svirali u Beogradu. Baukova Soba, Studio Underground NBGD i svi učesnici ove “akcije” omogućili su da se sve na najbolji mogući način izvede i tako ovu ideju pretvorili u pravi muzički vremeplov. Svima se zahvaljujem i jedva čekam da ponovo nešto radimo zajedno", kaže Ivan Lončarević, vlasnik koncertne agenicje Pop depresija i autor istoimene emisije koja se emituje svakog ponedeljka od 22 do ponoći na Radiju Studiju B.

Kompilaciju je krajem prošle godine najavio singl benda Autopark Dva klikera, obrada pesme Two Dolphins koju u originalu izvodi sastav The Sea & Cake.

Promocija kompilacije Pesme ispod pokrivača održaće se 23. juna u Kulturnom centru Rex, a osim koncerata biće otvorena i izložba fotografija Stanislava Milojkovića i Nemanje Đorđevića. Album će se uskoro naći u prodaji u čvrstom formatu.

Preslušajte ispod kompilaciju Pesme ispod pokrivača:



Komentari

  • Gravatar for Pera
    Pera (gost) | 12.06.2013. 12.18.56
    Kodagain favoriti, dobri su i ostali...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.