Popboks - Koja, Vuča, Kebra i Vladan Rajović iz KKN o predstojećem koncertu PIL-a [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 12.06.2013. 11:54 · 1

Koja, Vuča, Kebra i Vladan Rajović iz KKN o predstojećem koncertu PIL-a

Public Image Limited predvođen Johnyjem Lydonom održaće koncert 13. juna u bašti beogradskog SKC-a, pročitajte šta od predstojećeg koncerta očekuju Koja, Kebra, Dejan Vučetić Vuča i Vladan Rajović.

 „Public Image LTD – jedna od omiljenih i srcu najdražih grupa. Konstantno rušeći uspostavljene muzičke barijere i krećući se nikad sigurnom stazom drugačijeg pristupa modernom rok izrazu, PIL su uspeli da nadžive sve trendove i promene koje su britanska i američka muzička industrija plasirale poslednjih decenija. John Lydon, jedna od najsvesnijih i najtrezvenijih ličnosti britanske i svetske muzičke scene ikad, britke misli i oštrog jezika, čovek koji uvek ima šta da kaže, za razliku od većine ostalih koji funkcionišu po ustajalim rok šablonima, ovih godina konačno ubira plodove svog višedecenijskog opiranja mediokritetstvu. Poseban je doživljaj to što će PIL nastupiti u SKC-u, mestu u čijim se podrumskim prostorijama, tokom zadnje tri i po decenije, nebrojeno puta mogao čuti zvuk kojem su, između ostalih, upravo PIL svojevremeno prokrčili i utrli put”, kaže Koja.

Dejan Vučetić Vuča izneđu ostalog o uticaju PIL-a na Darkwood Dub: ,,PIL su sigurno jedan od bendova koji su presudno uticali na Darkwood Dub u ranoj fazi. Njihov specifičan spoj fank, dab, krautrok i disko elemenata je nešto što i posle više od 30 godina zvuči jednako sveže i ubedljivo. Uživo zvuče odlično, preporučujem svima koji vole pravi rokenrol”.

O značaju Lydonovog rada govori i Branislav Babić Kebra, frontmen Obojenog programa: ,,PIL je veliki bend, kao što su veliki i Sex Pistols. Zajednički im je Johnny Rotten – cinik, buntovnik, zabavljač… jedan od najbitnijih ljudi svetske muzike”. Vladan Rajović, bubnjar beogradske grupe Kanda Kodža i Nebojša ovako vidi kulturološki značaj grupe PiL: ,,Lydon je bez sumnje najslavnija savremena antizvezda – stavljajući kreativnost u prvi plan ispred diktata industrije izgubio je čitavih 20 godina koliko je prošlo između albuma That What Is Not i prošlogodišnjeg trijumfalnog povratka sa This Is PiL. Napokon osvojivši kreativnu slobodu, Lydon je formirao autorski i izvođački najkompetentniju postavu PiL-a, sastavljenu od pregalaca koji su, kao i on, ispisivali istoriju slobodnomisleće muzike 35 godina unazad. Ako su inteligencija, avanturizam i autentičnost iskustva vrednosti koje dele publiku na onu koja računa na te vrednosti i u muzici i u životu, i onu koja to ne čini, susret sa novim pesmama ovog retko važnog benda, kao i sa hitovima koji su obeležili generacije stasale od ’80-ih naovamo je nezaobilazan!”.

Ulaznice se prodaju po ceni od 1.800 dinara na blagajnama Eventima i knjižare „Laguna/Delfi“ u sklopu SKC-a, kao i neposredno pred koncert na blagajni SKC-a.

Pročitajte intervju koji je nedavno za Popboks dao John Lydon.

 



Komentari

  • Gravatar for mile
    mile (gost) | 14.06.2013. 00.18.22
    Prva dva albuma PIL-a su remek dela, bey diskusije. А i ove izjave su vrlo primerene.
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.