Popboks - Daniel Calparsoro: U filmu Svi panteri su Pink pored velikih evropskih imena igraće najpoznatiji srpski glumci [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 18.06.2013. 16:04

Daniel Calparsoro: U filmu Svi panteri su Pink pored velikih evropskih imena igraće najpoznatiji srpski glumci

Španski reditelj Danijel Kalparsoro (Daniel Calparsoro) boravio je tokom vikenda u Beogradu kako bi prisustvovao srpskoj premijeri njegovog poslednjeg filma „Vatrena trka“ , ali i kako bi sa producentom Mišom Mogorovićem (Art & Popcorn) i scenaristom Dimitrijem Vojnovim poradio na detaljima o snimanju njegovog sledećeg ostvarenja „Svi panteri su Pink“.

Calparsoro (na slici iznad) svoj novi film planira da snima u Srbiji, Hrvatskoj, Španiji i Nemačkoj, kao i da na njemu angažuje neke od najpoznatijih evropskih glumaca. Prva klapa filma o kriminalnoj grupi iz nekadašnje Jugoslavije – Pink Panteri, koja je izvela niz spektakularnih pljački zlatara širom sveta, trebalo bi da padne u maju sledeće godine.

Scenario za film napisao je Dimitrije Vojnov po priči Bojana Vuletića inspirisanoj istinitim događajima. Producenti su Miroslav Mogorović iz Beograda, Huan Gordon iz Madrida i Titus Krejenberg iz Berlina, koji je ove godine producirao i film „Heli“ koji je osvojio nagradu za najbolju režiju Amata Eskalantea u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg kanskog festivala.

„U pitanju je akciona komedija čija se radnja odvija u celoj Evropi. Plan je da snimanje obavimo i u Srbiji, kao i da pored velikih evropskih imena angažujemo i neke najpoznatije srpske glumce. Priča o Pink Panter grupi nije samo priča o Srbiji i Balkanu, već je ujedno priča i o današnjoj Evropskoj uniji i temeljima na kojima je izgrađena. Cela priča je prožeta sa mnogo humora koji će biti interesantan ne samo ljudima u Srbiji već i celoj Evropi“, rekao je Daniel Calparsoro.

Scenarista Dimitrije Vojnov naglasio je da njegova priča „neće biti drama iako je bazirana na istinitim događajima“.
„Pink Panteri će kao tema u predstojećih par godina biti veoma prisutna na ekranima. Čak je i Leonardo di Kaprio hteo da kao producent pravi film na tu temu, Kevin Mekdonald priprema seriju o njima... Naš film treba da obradi priču iz jednog skroz drugačijeg ugla u vidu akcione komedije. Izuzetno sam zadovoljan što će Danijel Kalparsoro režirati film po mom scenariju jer njegov rad izuzetno cenim. On je radio film „Ratnici“ o Kosovu, a spada među retke koji nisu sebi dozvolili sebi budu pristrasni protiv Srba. Taj film sam još pre desetak godina pogledao na festivalu na Paliću i veoma cenim to što ću sarađivati sa nekim čiji prethodni rad smatram veoma kvalitetnim“, zaključio je Vojnov.

"Svi panteri su Pink" koju će režirati Danijel Kalparsoro je visokobudžetna akciona komedija inspirisana aktivnostima čuvene jugoslovenske bande Pink Panteri. Posle neuspele akcije u Španiji, veći deo jedne od ekipa Pink Pantera biva pohapšen. Na slobodi ostaje samo jedan od njih i odlučuje da okupi novu ekipu kako bi pokazao Interpolu i svim ostalim evropskim policijama da Panteri nisu poraženi. Posle nove akcije u Hamburgu, Interpol pojačava pritisak i uspeva da im preseče logističke kanale. U trci sa inspektorima Interpola koji ih neuspešno juri već pet godina, odlučjuju da naprave spektakularniu pljačku u Parizu. Dok se obruč steže, kuju plan koji će ih ili smestiti iza rešetaka ili učiniti bogatašima do kraja života.

Danijel Kalparsoro je reditelj, scenarista i producent rođen u Barseloni. Veći deo svoje karijere je bio vezan za špansku televiziju, a njegovi televizijski filmovi: "Kazna", "Bes" i "Nevin" naišli su na dobre kritike. Prvi dugometražni film, šokantni "Skok u prazno", koji je snimio 1995. godine, doneo mu je značajna priznanja: nagradu za najbolji film u Bogoti i nagradu evropskog žirija na filmskom festivalu u Anžeru, Francuskoj. Usledili su filmovi: "Ratnici" (2002.), "Nestao" (2005.),  "Asfalt" (2000.), "Osvajač" (2012.). Njegovo najnovije ostvarenje, akcija "Vatrena trka" domaćoj publici premijerno je prikazano 15. juna, na letnjoj reviji filmskih hitova Blockbuster.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.