Popboks - Danas počinje Exit [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 10.07.2013. 11:15

Danas počinje Exit

Danas u 19h otvaraju se kapije ovogodišnjeg festivala Exit koji će se na Petrovaradinskoj tvrđavi održati od 10. do 14. jula.

Tokom ovih pet dana, prema najavama organizatiora Exit festival će ugostiti oko 2000 akreditovanih izvođača (kako muzičkih tako i nemuzičkih sadržaja), na preko 20 bina i posetioce iz preko 60 zemalja sa svih kontinenata.

Svečano otvaranje festivala počinje večeras u 20 časova na glavnoj EXITovoj bini. "Biće nam čast da otvaranje otpočne uz najvećeg producenta svih vremena, velikog Nile Rodgersa & Chic, hor Viva Vox, uz Marčela i Iskaz i uz nesvakidašnju ceremoniju otvaranja koju će izvesti međunarodne performans trupe Area 51, Arcadia  i domaće – Alternacija i Duplo Dno. Oni će ispričati priču o energiji, o ljubavi i r:evoluciji, koja će obeležiti ovogodišnji festival. Nako nastupa Chic, veče će zatvoriti Xilient u okviru UKF X-bass programa", navodi9 se u najavi.

Nile Rodgers sleteo je avionom iz Istanbula na Aerodrom “Nikola Tesla”. U neobaveznom ćaskanju rekao je da se veoma raduje nastupu na EXITu.
“Uuuuh, vreme je baš divno” - prokomentarisao je Nile sa osmehom:
“U avionu je bilo mnogo njih koji su pričali o EXITu. Čuo sam da je u pitanju veliki festival, najveći u ovom delu sveta. Biće sjajno!”, rekao je sa velikim osmehom tvorac ultimativnih hitova “Le Freak”, “Get Lucky” i mnogih drugih.

Na festivalu će ove godine nastupiti Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, David Guetta, Fatboy Slim, Nick Cave and The Bad Seeds, Snoop Dogg aka Snoop Lion, The Prodigy, Chase & Status & Rage, Diplo, DJ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Pan-Pot, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler, Ana Popovic, Delilah, Eyesburn, Feed Me, Gregor Tresher live, Mathew Jonson live, Prong i mnogi drugi.

Satnicu možete pronaći OVDE.

Glavna bina festivala biće dugačka preko 30 metara, sa do sada najboljim ozvučenjem i sa rasvetom koja će se svaki dan menjati i evoluirati, pa će i sam stejdž svaki dan izgledati drugačije.

Kapije festivala se otvaraju svako veče u 19 časova. Apeluje se na posetioce da dolaze ranije zbog predviđene gužve. Piće, hrana i predmeti za koje bude procenjeno da bi mogli da naruše bezbednost posetilaca, neće moći da su unesu na tvrđavu.

Ulaznice: Od danas komplet ulaznica možete kupiti po ceni od 11.990 dinara. Cena ulaznice za otvaranje festivala, u sredu 10.jula, iznosi 1000 dinara i sav prihod od prodaje ovog dana biće usmeren u fond za obnovu i promociju Petrovaradinske tvrđave.
Trenutna cena ulaznica po danima iznosi 2.990 dinara. Ukoliko ne budu rasprodate, jednodnevne festivalske ulaznice biće skuplje na kapijama Exit festivala.

Zamena četvorodnevnih vaučera za narukvice  odvija se svakodnevno u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, preko puta glavnog kolskog ulaza na tvrđavu. Posetioci koji su kupili jednodnevne ulaznice, iste ne menjaju za narukvice, već sa ulaznicama ulaze direktno na festival.

Radno vreme zamenskih mesta:

Sreda 10.07. - od 12h do 24h
Četvrtak 11.07. - od 12h do 03h
Petak 12.07. - od 18h do 03h
Subota 13.07. -  od 18h do 03h
Nedelja 14.07. - od 18h do 03h

Satnica večerašnjih nastupa je sledeća:

20:30 Marčelo i Iskaz
21:30 Viva Vox
22:45 Ceremonija otvaranja
23:00 Chic ft Nile Rodgers
00:45 Xilent

Foto: Rajko Ristć

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.