Popboks - Počinje snimanje igranog filma "Amanet" [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 22.07.2013. 10:35 · 1

Počinje snimanje igranog filma "Amanet"

Film „Amanet“, debitantsko ostvarenje reditelja Nemanje Ćipranića, po scenariju Sare Radojković, počinje da se snima ove nedelje na lokacijama u Beogradu.

U život glavnog junaka Todora, koji skromno živi sa majkom, naizgled slučajno ulazi Višnja, trudna devojka kojoj je očajnički potrebna njegova pomoć. Njihov odnos prerasta u ljubav, ali se dodatno komplikuje kada Todor odluči da povrati vezu sa moćnim ocem koji ga je napustio dok je bio dete. Kako se priča razmotava, nameću se pitanja, ko je zapravo Višnja, ko su negativci, a ko heroji, ako ih ima.

Glumačku ekipu čine Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, Goran Radaković, zatim Ljubomir Bulajić (Šešir profesora Koste Vujića, Plavi voz), Milena Živanović (S/kidanje), Jelisaveta Orašanin (Zduhač znači avantura), Marija Vicković (Pogled s Ajfelovog tornja) i dr.

Direktor fotografije je Igor Marović (Folk), kostimograf Sonja Mrkobrada, scenograf Ivana Lovre, a masku i specijalne efekte radi Miroslav Lakobrija. Muziku za film komponuje Zvonimir Đukić (Van Gogh).

Film Amanet se snima u produckciji Spot Light Production uz tehničku podršku kompanije Pink Film International.

O autorskoj ekipi: 

Nikola Ćipranić (1986.), diplomirao je filmsku režiju na Institutu SAE. Radio je video spotove, kratke igrane filmove, dokumentarno ostvarenje „The Roman Well“. Filmom „Amanet“ debituje kao reditelj, producent, izvršni producent i organizator.

Sara Radojković (1989.), diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njena drama “Zečevi su brza hrana” premijerno je prikazana u maju 2013. u Beogradskom dramskom pozorištu u režiji Maje Maletković.

Snimanje će se odvijati tokom sledećih pet nedelja u Beogradu.Komentari

  • Gravatar for Drink the Elixir
    Drink the Elixir (gost) | 23.07.2013. 15.31.41
    Pink F. International gazi
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.