Popboks - M83 - Before The Dawn Heals Us [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 09.02.2005. 00:00

M83

Before The Dawn Heals Us

(Gooom)

Luka Ivanović

Ocena:
7

7/10


Prošle godine je album francuske postave M83 bio jedno od meni dražih iznenađenja. Kombinacija elektronske nostalgije na tragu Boards Of Canada i moćne i mračne buke a la Sonic Youth proslavila je M83, otkrila etiketu Gooom i našla se čak i na mixu Michaela Mayera za klupski serijal Fabric Live. Sve ovo nema mnogo veze sa aktuelnim albumom, mada su isto slovo i broj u igri. Jedan od frontmenskog dvojca M83 je u međuvremenu ostao sam, i to onaj koji je stremio čišćenju zvuka i konkretnijim pesmama.
Ime albuma je sasvim u skladu sa i dalje mračnim zvukom popdepresivnih razvučenih tema, uz mnogo više ljudskosti u glasovima.
Iako je sve ovo dovelo do toga da M83 zvuče manje posebno, album vešto balansira između epskih balada (In The Cold I'm Standing) i tvrđih kucačina (Don't Save Us From The Flames, Fields Shorelines and Hunters).
Šizofrenija gradskih noći i neizbežno pomirenje sa dolazećim jutrom. Glavobolja... Prijatno! Poppers?


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.