Popboks - DÄLEK - Absence [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 14.02.2005. 00:00

DÄLEK

Absence

(Ipecac)

Luka Ivanović

Ocena:
8

8/10

Oni su hip-hop bend. Postoje ljudi koji ne slušaju hip-hop, ali slušaju Dälek.
Prošle godine su imali album-kolaboraciju sa elektronskim pionirima Faust.
Koji reperi uopšte znaju za Faust? Zato su Dälek jedinstveni.
Bend, nažalost, nije mnogo napredovao od svog prvog albuma From Filthy Tongue of Gods and Griots iz 2002. godine. Pozicija im je takva da je jako malo sličnih njima, što je dosta nezahvalno. S obzirom na to da su prilično na margini industrije, teško je izmeriti njihov realni uticaj na sceni.
Međutim, sigurno je da – od trenutka kada je hip-hop sve više na ekranima, a sve manje na ulicama – dugo nije bilo ovoliko “betonskog” i pobunjeničkog albuma.
Debeli ljuti MC Dälek repuje da ne bi ubio nekog. Uz njega trešti terminatorski feedback na dugme, sveprisutni teror upozorenja. Zvuk čeličnih žica koje se čupaju iz tek osušenog cementa, a sve da bi se osetila sloboda.
Mrtva trka između besa i premora, borbe i odustajanja. Svet se ne kreće u dobrom pravcu, mi tu ne možemo ništa, možda i možemo, ali...


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.