Popboks - ERIC BURDON & THE ANIMALS - Novi život životinja [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 25.07.2006. 00:00

ERIC BURDON & THE ANIMALS

Novi život životinja

Godine 1966. razišla se originalna postava The Animals. Ovog proleća ta potorica ponovo su zajedno, spremna da nam opet ponude dobar rhythm ’n’ blues. Sedamnaest godina kasnije, Branislav Brehm Rašić ulovio je svog idola iz mladosti Edica Burdona. Sve je tu, u reči i slici

Džuboks

Branislav Rašić

Čuveni vođa grupe The Animals, direktnih konkurenata Beatlesa, Rolling Stonesa, Yardbirdsa, Kinksa, Beach Boysa i Who i jedan od najcenjenijih belih rock pevača blues usmerenja svih vremena, sa svojim bendom Eric Burdon and the Animals, biće gost ovogodišnjeg Belefa.
Burdon jednom već posetio Beograd: bilo je to proleća 1984. godine u Hali Pionir i tih dana smo u sklopu serijala Velikani roka ugostili i Eltona Johna i Erica Claptona.
ERIC BURDON & THE ANIMALS
Eric Burdon (1941) je svoj status rock velikana stekao najviše zahvaljujući izražajnim vokalnim interpretacijama ranih pesama matične postave The Animals od kojih su mnoge – poput The House of Rising Sun i Don't Let Me Be Misunderstood – uključene u rock antologiju kao neizostavni deo zvuka 60-ih godina.
„Beli pevač crnog glasa“ ovom prilikom promoviše svoj povratnički album Soul of a Man.
Kritika je ocenila kako je Soul of a Man album koji bi za Erica mogao odigrati istu ulogu kakvu je za John Lee Hookera imao The Healer ili za Santanu Supernatural, odnosno American Recording za pokojnog Johnnyja Casha - redom albumi koji su njihovim vlasnicima podarili drugu diskografsku mladost i revitalizaciju karijere.
Na ovom albumu Burdon se sa 14 pesama nakon mnogo godina traganja vratio onome što je najbolje i radio s Animalsima i grupom War: red bluesa, red soula, red boogiea i malo funka.




<em>Džuboks</em> br. 165 (13. maj 1983), strana 16








Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks
Od istog autora