Popboks - DURAN DURAN (1983) - Kraljevi egzotičnog [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 25.09.2006. 00:00

DURAN DURAN (1983)

Kraljevi egzotičnog

Početkom aprila pojavio se prvi Duran Duran video album. Traje 55 minuta i pokriva prve dve godine njihovog rada, a sadrži 11 pesama. Časopis Melody Maker poslao je svog novinara da prisustvuje premijernoj projekciji i pritom intervjuiše Johna Taylora, bas gitaristu grupe. Evo nekoliko blistavih trenutaka Duran videa, za ovu priliku specijalno prerađenih i izmontiranih samo za Džuboks! Ostalo ste već videli na TV

Džuboks

Produkcijska kuća Music Stars je pre 20 dana objavila kako pet originalnih članova grupe Duran Duran (Simon LeBon, John Taylor, Andy Taylor, Roger Taylor and Nick Rhodes) prave kratak prekid u snimanju albuma zbog serije koncerata koje će održati u istočnoj Evropi, uključujući i Beograd, gde dolaze 17. oktobra, i to u Halu 1 Beogradskog sajma.
Pet članova-osnivača grupe ponovo su se okupili 2002 godine, nakon 18 godina pauze, kako bi snimili novi album i svirali koncerte. Od tada nastupaju uživo širom sveta, a karte za njihove koncerte se rasprodaju za nekoliko sati.
U protekle tri godine grupa Duran Duran su, shodno svom kontinuiranom uspehu, dobili više nagrada, među kojima je nagrada za životno delo MTV-a, zatim nagrada BPI (British Phonographic Industry), The Ivor Novellos, The Ondas i nagrada magazina Q.
Karte za beogradski koncert su već u pretprodaji po ceni od 2.000 dinara




Džuboks br. 170, jun 1983, strana 1 Džuboks br. 170, jun 1983, strana 8 Džuboks br. 170, jun 1983, strana 9








Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks
Od istog autora