Popboks - GECKO PALACE & THEO HAKOLA - Većina se provela [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 30.11.-0001. 00:00

GECKO PALACE & THEO HAKOLA

Većina se provela

Teško je prvi put susretati se sa muzikom nekog benda na koncertu, ali je i zahvalno. Odmah se - oseti ili ne oseti

Luka Ivanović

vreme: subota, 5. februar
mesto: Mali klub Doma omladine Beograda
organizacija: DOB i Francuski kulturni centar
Veoma često poređenja nekih manjih & nepoznatijih bendova sa nekim opšteprihvaćenim ne donose ništa dobro. Tako su gosti iz Francuske najavljeni kao "njihovi" Nick Cave, Tindersticks... dva francuska benda koja su na istočnoevropskoj mini-turneji, nakon Praga i Budimpešte, posetili i Beograd, sve to u organizaciji Francuskog kultrurnog centra, radi (pretpostavljam) intenziviranja promocije francuske muzike.
Oko 150 prisutnih moglo je da čuje i vidi nešto što bi se moglo svrstati u kategoriju onog pravog romantično-zadimljenog kafanskog rock ‘n’ rolla. Oba benda su pored uobičajene r'n'r formacije insistirala i na gudačkim instrumentima, Gecko Palace sa violinom i čelom, Theo Hakola sa violinom. Propustio sam dobar deo svirke prvog benda koji je nastupao (Gecko Palace), ali onih nekoliko pesama pred kraj i jedna na bis bilo je bledunjavo ali usvirano, nekompletno ali odmereno. Stil je postojao, ali ne i supstanca.
Gecko Palace
Gecko Palace
Theo Hakola je gospodin koji je, kako sam nakon koncerta saznao, već dvadesetak u muzici, ali još nije izašao iz lika šarmantnog mimičara u Nick Cave tribute bendu. Pola pesama na engleskom, pola na francuskom, uz komentare i prepričavanja. Publika je najviše pozdravila pesmu koja je bila posvećena alkoholu. Bila je i jedna pesma protiv aktuelnog američkog predsednika, što smo saznali tek nakon njene odjave.
Teško je prvi put susretati se sa muzikom nekog benda na koncertu, ali je i zahvalno. Odmah se - oseti ili ne oseti. Nema uslova za funkcije pauza, repeat, shuffle. Ipak, kao da sam bio u manjini, jer se dobar deo publike (koja je bila sačinjena od prijatelja FKC, studenata francuskog jezika, kao i neizostavne beogradske rock kritike) provodio.
Ako se Francuski kulturni centar zaista bori za promociju moderne francuske muzike, trebalo bi da uloži malo više i pomogne u realizaciji nekih zaista aktuelnih koncertnih atrakcija kao što su M83, Phoenix, Daft Punk...


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji