Popboks - MANISENT I MENTALNOST, KRSH, ŽENE KESE I TILL - Dok nas mentalno ne rastave... [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 10.01.2007. 00:00

MANISENT I MENTALNOST, KRSH, ŽENE KESE I TILL

Dok nas mentalno ne rastave...

Još jedan u nizu koncerata domaćih neafirmisanih grupa potvrdio je činjenicu da sceni ipak ne nedostaje kvalitet i uzbuđenje. Nedostaje joj publika, što važi i za poznate grupe. Ako niste reklamirani u Velikom bratu, bilbord nije na stanici na kojoj čekate autobus, ili ne podelite pola karata besplatno – teško da možete napuniti klub u kome svirate

Aleksandar Pavlić

Vreme: Subota, 6. januar
Mesto: Ana 4 Pištolja
Produkcija: Odličan Hrčak







Valjalo bi pomenuti još nekoliko činjenica koje nisu bile na strani ovog događaja: Badnje veče, koncert grupa Supernaut i Irfan Muertes na Akademiji, ali i učestali nastupi nekih od grupa koje su svirali u poslednjih par meseci.
MANISENT I MENTALNOST, KRSH, ŽENE KESE I TILL - pogledajte sliku u punoj veličini
MANISENT I MENTALNOST
Manisent i Mentalnost su svoj četvrti ovogodišnji (2007!) koncert na sopstveno insistiranje započeli oko 22:30 kao prvi, mada su bili najavljeni kao poslednji bend. Bez obzira na očigledan premor (razlog pomeranja termina) i nešto lošiji zvuk, nastup je bio prilično siguran i uverljiv: uz solidan napor, MiM su usvirani i energični, sa nekoliko potencijalnih hitova koji bi morali da svoj pravi život otpočnu nakon izlaska albuma čije se snimanje očekuje ovog proleća.
MANISENT I MENTALNOST, KRSH, ŽENE KESE I TILL - pogledajte sliku u punoj veličini
ŽENE KESE
Otkriću vam jednu tajnu: Žene Kese su zapravo ekscentrična skupina mladića koji odlično sviraju. Nije da je bilo neočekivano, ali jeste bilo prijatno iznenađenje. Prava bazična r’n’r svirka: usna harmonika, poluakustična i električna gitara, perkusije i regularna bas-bubanj ritam sekcija su, uz duhovite tekstove, razgalili publiku koja je euforično i potpuno prirodno počela da skandira Že-ne, Že-ne...
MANISENT I MENTALNOST, KRSH, ŽENE KESE I TILL - pogledajte sliku u punoj veličini
KRSH
Krsh su izašli na binu u okrnjenom sastavu: ex gitarista i pevač Luka je bio opravdano sprečen, a ostatak benda time pomalo indisponiran. Verujem da tvrdom jezgru njihovih fanova ne smeta to što se povremeno ne čuju vokali ili njihova već poznata „spontana neuvežbanost“, ali meni to od određenog trenutka nije bilo preterano zanimljivo. Malo razočarenje i ne baš reprezentativni nastup. Čekamo naredni koncert.
Nakon završetka kršovitog nastupa, usledio je odliv publike/drugara, onih koji nisu bili zainteresovanih da slušaju "neku anonimnu novosadsku grupu". Prava šteta, usledio je ubedljivo najbolji nastup večeri.
MANISENT I MENTALNOST, KRSH, ŽENE KESE I TILL - pogledajte sliku u punoj veličini
TILL
Till zvuče tako da prosto ne možete da poverujete da ih tek sad prvi put gledate. I potpuno je logično da se u jednom trenutku zapitate da nije baš pre nekoliko meseci izmišljen generator koji u Srbiji proizvodi snažne gitarske bendove koji pevaju na engleskom: uključ-The Mothership Orchestra-isključ, uključ-Till-isključ... Nas 20-ak je imalo privilegiju da uživa u nadahnutom koncertu, nameće se samo logično pitanje: gde je nestala publika popularnih Indie Go! večeri?


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji