Popboks - SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha - Kad bruji glava! [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 26.03.2007. 00:00

SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha

Kad bruji glava!

Od Sunshinea do ove večeri nije se pojavio neko ko je u stanju da isporuči tako moćan rap/rock crossover. Sad dileme više nema – Iskaz je upravo ta karika. Mali apel: ovaj bend bi trebalo da nastupa što više!

Marko Nikolić

Mesto:Klub Doma omladine Beograda
Vreme: subota, 24. mart 2007.
Produkcija: DOB i Popboks



Novo okupljanje povodom akcije promovisanja novih snaga domaće muzike u organizaciji našeg sajta za temu je imalo hip-hop. Stvari su dobile na zanimljivosti i težini činjenicom da su kao glavne atrakcije najavljeni umetnici koji ne dolaze iz glavnog grada, što samo po sebi govori o rasprostranjenosti najvitalnijeg pravca već nekoliko godina unazad kada je domaća popularna muzika u pitanju.
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
Nakon uvertire za koju su svojim umećem za gramofonima bili zaduženi DJ Kobazz i DJ Munja, pionir skrečinga u našoj zemlji, sve je bilo spremno za Batishu. Mladi Šapčanin jedan je od najzanimljivijih novih MC-jeva na domaćoj sceni. Na još neobjavljenom albumu Viša sila nagovestio je potencijal, kako tehničkim delom svog repovanja (tzv. flow), tako i neobaveznim stavom koji u svom jezgru sadrži prezir prema svim lažnim vrednostima koje postmoderni svet nameće.
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
Ipak, nakon (pre)dugog nastupa ostaje utisak da bi Batisha trebalo još da poradi na interakciji s publikom – neophodnim preduslovom svakog uspešnog koncerta – kao i da više obrati pažnju na scenski aspekt. U tom smislu, računaćemo ovaj nastup kao sticanje neophodnog iskustva, pošto, kao što je već rečeno, potencijal nije sporan.
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
U nastavku večeri Batisha je imao od koga da uči: Iskaz praćen bendom Svedoci, koji uključuje ritam sekciju, gitaru, klavijature, violinu i gramofone, oduvao je malu salu Doma omladine!!! Promocija debija Natio, najvećeg osveženja na hip-hop sceni prošle godine, nadogradila je povoljan utisak o toj ploči na još viši nivo. Zoran Stefanov suvereno vlada scenom, opušten je i neposredan u kontaktu s publikom i u izvođenju pesama potpuno posvećen. Zajedno sa uvežbanim Svedocima, s bine je emitovao respektabilne količine energije koje su za posledicu imale stvaranje salvi pozitivnog adrenalina u vazduhu prožetog desetinama uzdignutih ruku u publici.
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
U više od jednog časa žive svirke publici su predstavljene pesme s prvenca čija su izvođenja oplemenjena gostima od kojih je najupečatljiviji utisak ostavio Sky Wikluh u pesmi Superzvezda. Pesme kao što su Komora i Hemikalije u boji praćene su neprestanim skakanjem, kako na bini, tako i pred njom, što je za rezultat imalo divan prizor. Numera Devil's Game, saradnja s Banetom Sunshineom, odsvirana je bez Baneta, koji je zbog bolesti bio sprečen da se pojavi. To nije bio nedostatak – upravo od Sunshinea do ove večeri nije se pojavio neko ko je u stanju da isporuči tako moćan rap/rock crossover. Sad dileme više nema – Iskaz je upravo ta karika. Mali apel: ovaj bend bi trebalo da nastupa što više!
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
Umesto zaključka, dovoljno je ilustrativna konstatacija jednog posetioca, uhvaćena na izlazu neposredno po završetku koncerta: ''Au, koliko mi bruji glava...''. Od jednog koncerta teško da možemo očekivati više od onoga što nam je Iskaz ponudio u subotu uveče.
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha
SCENA UŽIVO! II: Iskaz i Batisha


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji