Popboks - SLAPTRAP I STUTTGART ONLINE U ŽICI - Gruv iz in da haus [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 16.02.2008. 13:31 · 1

SLAPTRAP I STUTTGART ONLINE U ŽICI

Gruv iz in da haus

Požrtvovani i intenzivni nastupi dva najistaknutija prošlogodišnja "nova sastava" krhke domaće scene doveli su do napretka u svim pravcima: od bolje usviranosti, preko jasnije artikulisane energije, do odličnih novih pesama

Aleksandar Pavlić

Mesto: Klub Žica, Beograd
Vreme: Petak, 15. februar 2008.
Organizacija: Žica

Klub Žica (Kraljevića Marka br.5) je u ovom trenutku možda najaktivniji mali koncertni prostor u Beogradu. Jedan je od retkih koji daje priliku domaćim neafirmisanim bendovima, i zaista treba pohvaliti poslovnu politiku u kojoj ovakvi događaji imaju najistaknutije mesto u programu kluba. To praktično znači da se održavaju uglavnom vikendom, kada ljudi i najviše izlaze, a da je vlasnicima profilisanje kluba na malo duži period bitnije od pokušaja brze zarade. Tako su kroz Žicu prošli u protekle dve godine gotovo svi aktivniji bendovi koji imaju svoje stranice u našoj rubrici Scena.

DOGADJAJ SLAPTRAP I STUTTGART ONLINE U ZICI

Tročlani novosadski sastav Slaptrap svakako je jedan od najoriginalnijih bendova koji se pojavio u drugoj godini postojanja Scene na Popboksu. Bend ovih dana završava svoj debi album, tako da je sinoć bila prava prilika da nove pesme predpremijerno predstavi beogradskoj publici.

Naoštreni i uz nešto treme, sinoć su imali jedan od svojih boljih nastupa. Energični kompaktni groove, koji je rezultat sviračke veštine ne baš tako česte kod ovako mladih bendova, savršena je podloga za duhovite i povremeno iščašene tekstove. Slaptrap su komunikativni i plesni, nepretenciozni i samoironični, sviraju energični funk-rock čije inteligentne refrene pevate i zaista znate šta znače. A najglasniju podršku stotinak prisutnih imali su prošlogodišnji hitovi Neprilagođen i Ja nisam lenj, odmah za njima posveta Nemanja Vidić i nova Komentator.

Groove je nakon sat vremena samo promenio oblik. Bas-bubanj-glas Stuttgart Onlinea sabija vazduh i pokreće misli. Sirova nepatvorena energija i svedeni, GLASNO izgovoreni tekstovi. Tako mora, da bi se čulo i razumelo.

DOGADJAJ SLAPTRAP I STUTTGART ONLINE U ZICI

Oni pevaju o Zoranu Đinđiću (Dan kada je ubijen Zoran Đinđić) i uspavanim malim ljudima (Dva miliona ljudi). Hrabro, pa ko se gde pronađe. Pitaju i ne pristaju. Publika zajedno sa njima skače, vrišti i peva, jer je drugačije praktično nemoguće. Morate reagovati. Sat vremena potpunog predavanja na bini. Veliki potencijal ovog benda se tek naslućuje.

Nastup bendova Slaptrap i Suttgart Online u Žici bio je još jedan pokazatelj da originalnost, ambicioznost i angažovanost ne nedostaju mladim domaćim bendovima. Ostaje da se to potvrdi kroz izdanja, a neophodna je i veća podrška medija.

 

 



Komentari

  • Gravatar for Vojislav
    Vojislav (gost) | 17.02.2008. 01.55.08
    Prestanite da stavljate tako lose naslove na rubrici Dogadjaji. Gotovo sam mislio da je to neki rep koncert bio, medjutim. Gruv je u kuci, Kosovo je u Srbiji...
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji