Popboks - BEER FEST 08 (3) - Za svakog ponešto [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 23.08.2008. 18:10 · 3

BEER FEST 08 (3)

Za svakog ponešto

Publika najrazličitijih profila sinoć je uživala uz Block Out, Galiju, Kirila Džajkovskog i druge izvođače. Pivo je i ovaj put bilo u prvom planu

Nenad Milosavljević

Mesto: Plato na Ušću, Novi Beograd
Vreme: 22. avgust 2008.
Organizacija: BKM

Treće veče Beer festa, osim muzičkog dela, nije se mnogo razlikovalo od prethodne dve večeri. Raspojasana, više vašarska nego festivalska atmosfera, delimično je pokazala kako izgledaju veliki pivski festivali poput Oktoberfesta. Bilo da se posetioci zabavljaju na ringišpilu i sličnim skalamerijama, vise za šankovima brojnih pivskih brendova, prate muzički program ili se relaksiraju po obližnjim šumarcima i livadama, svi oni čine kolorit nečega što bi se moglo nazvati ultimativnim spojem Exita i Guče.

BEER FEST 08 (3) - Za svakog ponešto

Na glavnoj bini, u onim malo nezahvalnijim terminima, kada je fešta tek počinjala nastupili su Memento, Azra real tribute i slovenački Tide, donekle zapostavljen, ali perspektivan sastav.

Nešto pre 21 h na scenu izlaze po mnogima najveći mračnjaci srpskog rocka Block Out. Njihov set sastavljen je tako da od teško psihodeličnog uvoda publiku provede kroz diskografiju benda sve do ekstatičnog kraja. Četrdeset minuta floyd-ovske depresije ispresecane gotovo nasilno žestokim deonicama i obogaćene prepoznatljivim beznadežnim tekstovima, bilo je sasvim dovoljno za sve pripite, ali i one koji to nisu bili, da se momentalno prisete kako se zove zemlja u kojoj žive.

BEER FEST 08 (3) - Za svakog ponešto

Reakcija publike bila je relativno mlaka, ali nije ni za očekivati neki delirijum kada se „družite“ sa Vranjkovićem i ekipom. Bilo je, doduše, onih koji su igrali valcer tokom njihovog nastupa, ali se to nadahnuće pre može pripisati mešanju nekoliko vrsta piva, negoli ne baš lepršavoj i prigodnoj Block Out muzici.

BEER FEST 08 (3) - Za svakog ponešto

Posle Block Outa, usledio je gotovo dijametralno suprotan nastup Galije. Nišlije su odsvirale svoj standardni repertoar i dobili sasvim pristojnu reakciju publike. Nenametljiv i na momente na-Galija-način-ljigav-i-patetičan rock ’n’ roll trajao je nešto više od sat vremena, što je publici bilo sasvim dovoljno da se potpuno opusti.

Kiril Džajkovski, gost iz Makedonije, otvorio je deo večeri namenjen DJ-evima, tokom koje su, osim njega, nastupili i DJ Cedric Gervais iz Amerike i Timo Maas iz Nemačke.

Publika je naročito dobro odreagovala na specifičan Kirilov spoj elektronike i balkanskog etna, dok je za svedene, minimalističke nastupe DJ Cedrica i Maasa, interesovanje donekle opalo.
I prethodne večeri Beer festa pokazalo se da je njegov osnovni kvalitet šarenilo publike koja ga posećuje.

BEER FEST 08 (3) - Za svakog po nešto

Iako mnogi smatraju da je to što se za Beer Fest ne plaćaju ulaznice faktor koji od njega pravi vašarište na kojem su okupljeni ljudi najrazličitijih profila, ispostavilo se da sve njih na ovo mesto dovodi ne ljubav prema muzici, već ljubav prema pivu. Muzika je samo jedan od segmenata Beer festa, i ona u ovom slučaju gubi bitku sa preko 30 vrsta piva, koliko ih je prisutno na festivalu.

Ipak, oni koji prioritet daju muzici svakako nisu bili uskraćeni, kao što neće biti ni tokom preostala dva dana festivala.

Povezani članci:



Komentari

  • Gravatar for jelena
    jelena (gost) | 24.08.2008. 10.14.22
    Beer fest bi trebalo da postoji samo zbog Celts-a! Ozbiljno mislim. Jedino oni mogu da naprave atmosferu kakvu ova manifesracija zasluzuje. I koju mi zasluzujemo...
  • Gravatar for sugarfree
    sugarfree (gost) | 25.08.2008. 08.53.15
    Beer fest bi trebalo da postoji prvenstveno zbog piva, kao sto mu i ime kaze. Malo smara taj usiljeni poriv u nas da se od svega napravi festa epskih razmera.
  • Gravatar for beerdrinker
    beerdrinker (gost) | 25.08.2008. 14.14.40
    "...postoji zbog piva..." Iko ko je prisustvovao festivalu piva u Americi, Engleskoj, belgiji... moze samo da zaplace kad dodje na ovaj festival dziberaja i nekvalitetnog "potrosackog piva". Ocaj!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji