Popboks - S.A.R.S. & SAJSI - Ko sme, ko sme? [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 01.12.2008. 14:10 · 1

S.A.R.S. & SAJSI

Ko sme, ko sme?

S.A.R.S. i Sajsi potvrđuju reputaciju vrlo perspektivnih domaćih bendova, na čiji se konkretan studijski materijal, nažalost, još čeka

Nenad Milosavljević

Mesto: Akademija, Beograd
Vreme: Petak, 28. novembar 2008.
Organizacija: Studio B, emisija Kreni

Drugi po redu koncert Pravo sa Diskomera…je uprkos kišovitoj noći privukao prilično šarenu publiku i to u relativno pristojnom broju.

Prvi su nastupili S.A.R.S, koji su oko ponoći izašli na scenu i odmah krenuli sa prepoznatljivim žanrovskim poigravanjem od Debelog Lada, preko Ana, pa sve do nove pesme Rakija - sve je podređeno dobrom raspoloženju.

Publika, ipak, inertnija nego što bi se očekivalo; prvi redovi đipaju, ostali mirno posmatraju veselu družinu na bini. Uprkos tome, vesela atmosfera je neminovan simptom tokom jednostavnog i efektnog nastupa.

Ko sme, ko sme?

“Ratujemo ti i ja, kao Izrael i Palestina, ratujemo ti i ja, kao Mladić i Gotovina”, pripoveda osmorka priče na koje teško da neko može ostati imun i bar se ne nasmejati. Ipak, ono što svi čekaju, dolazi tek na kraju nastupa, nešto pre jedan iza ponoći.

“Čik pogodi šta imam za večeru? Buđav lebac, buđav lebac”, peva se uz podršku publike. Ipak je reč o ultimativnom hitu ove vesele družine, tako da veliki krešendo dolazi baš u pravom trenutku. Za kraj, mala varijacija na temu, jedna malo žešća deonica, taman za pristojnu jednominutnu šutku, posle čega se S.A.R.S. povlače sa scene.

Posle vrlo kratke pauze na scenu izlazi Ivana Rašić aka Sajsi MC sa podrškom Švecom Rispek. Kreću matrice na koje se odmah nadovezuje agresivni female hip hop. Dve skockane, elegantne devojke repuju netipično, opasno i zavodljivo. Publika je prilično hladna, ali kako nastup odmiče, raskravljuje se i počinje da prati dešavanja na sceni.

Sajsi je harizmatična, uživa dok repuje, zavodljivim plesom prati ritam matrica i svojih vokala i spontano reaguje čak i na amaterske brljotine sa matricama i slične omaške, svoje ili tuđe. U trenutku kada je set pretio da preraste u dosadu na scenu izlazi Sajsi bend. Momci se odmah uključuju i svirka kreće. Eksplozivan hip hop, sada praćen istom takvom rock svirkom, dobija novu dimenziju. Publika se budi i pokreće.

I dalje su aktivni samo prvi redovi, ali je u kamernoj atmosferi Akademije to i više nego dovoljno. Sajsi MC u jednom trenutku razbija flašu o metalnu ogradu i peva: „Ko sme da mi priđe, ko sme da mi priđe”, najavljujući skori kraj nastupa. Oko dva sata iza ponoći Sajsi privode koncert kraju i povlače se.

Zanimljiv spoj neobičnih bendova i žanrova, to je ukratko opis kojim bi se mogla dočarati protekla noć u Akademiji. Bendovi poput S.A.R.S-a i Sajsi daju nadu da još nije sve gotovo, niti će biti.

Prethodni koncert:

AFTERSLEEP, SEVDAH BABY I LOWPEZ SOUNDSYSTEM – Kiborg Rupa



Komentari

  • Gravatar for 1.5v
    1.5v (gost) | 01.12.2008. 17.08.03
    ko takve stvari snima, bas cudnog sveta ima
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji