Popboks - ISKAZ U BATLERU - Ej, ćao, može slika? [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 06.03.2009. 13:22 · 3

ISKAZ U BATLERU

Ej, ćao, može slika?

Ukoliko sebe ubrajate u poklonike struje hip hopa u kojoj se prvenstvo daje poruci, ukoliko volite dobru crossover svirku, rifove i groove, onda su nastupi Iskaza i Svedoka nešto što ne treba da propustite

Nebojša Marić

Mesto: Klub Butler, Beograd
Vreme: Četvrtak, 5. mart 2009.
 

Nakon koncerta koji su Iskaz i Svedoci održali u Beogradu u okviru serijala Scena uživo! sada već davne 2007. godine, na ovom sajtu je osvanula pozitivna reakcija sa apelom da bi bend trebalo da nastupa što više. Ako je suditi po onome što su pružili u klubu Butler, Iskaz i Svedoci su u međuvremenu stekli veliko  samopouzdanje, i bend je došao do važnog cilja - artikulisane agresije i energije koje čini da slike Zorana Stefanova, koje u pojedinim pesmama na poslednjem izdanju imaju proročku notu dok govore o svetu u kom živimo, ne prerastu u alegorije.

ISKAZ U BUTLERU

Prvi deo nastupa, kada je bend svirao prve stvari sa Teorije Haosa, među kojima i hit Profil poroka, bio je eksplozivan i u tim trenucima je bilo nemoguće stajati u mestu kada ispred sebe vidite i čujete uživljavanje Zorana Stefanova i svirku benda koji je bez problema pokrivao žanrove u rasponu od funka, do narodnjaka i drum ’n’ bassa.

Jedini problematičan deo su bile pojedine najave pesama, mahom nedovoljno oštre ili duhovite. Čini se da bi veća usredsređenost ovaj nastup učinile još napetijim i uzbudljivijim.

Sinoćnja zabava je kulminirala kada je Iskaz iz publike doveo Wikluh Skyja i sa njim otpevao hit Superstar sa debija Natio. Njih dvojica su u tim trenucima pružili magiju trenutka, a Wikluh je pokazao da ga u međuvremenu nije napustila moć improvizacije na licu mesta.

ISKAZ U BUTLERU

Toliko drskosti, samoironije i bezobrazluka (naslov je zapravo deo njegovog gostovanja, kada je, rezigniran teretom slave i potpomognut grmljavinom benda skakao po bini i urlao poruku zamišljenoj obožavateljki: „Ej ćao može slika?/Može, izeš k**** od bika!!!“ ) moglo se od njega očekivati, naročito ako se u sećanje prizove opus sada ve' počivših Bad Copy

I pored očiglednih kvaliteta i upornosti, Iskaz još nije uspeo da privuče veći broj poklonika (sinoć ih je bilo oko stotinak). Možda i zbog toga njihov nastup deluje tako upečatljivo – loš termin (radni dan) i uslovi (svirka bez monitora, loš razglas) nisu ih nimalo pokolebali.

Poruka je poslata glasno, i sa predanošću koja se kod domaćih bendova ne viđa često.

ISKAZ U BUTLERU

 

 



Komentari

  • Gravatar for plastikmen
    plastikmen (gost) | 06.03.2009. 22.50.16
    bila jos jedna svirka u blizini, iste veceri: voznja bajsa, ciganski trens, dzem od sljiva... naked!!!
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 08.03.2009. 09.26.54
    jao siroma Sky, tesko mu pada popularnost. pa kog djavola je onda trazio u onim rialiti glupostima. prija njemu to ipak ;)
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 08.03.2009. 09.28.58
    i da. iskazu nije potreban legitimitet ni od kakvog viklera. sta ce im to?
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji