Popboks - CHRIS LETCHER U BEOGRADU - Klupski pop sa krešendom [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 15.03.2009. 19:55 · 4

CHRIS LETCHER U BEOGRADU

Klupski pop sa krešendom

Nakon nesuđenog dolaska na Exit 2006. godine zbog problema sa vizama, Chris Letcher je konačno dobio priliku da zajedno sa bendom zasvira pred beogradskom publikom

Sonja Rajin

Mesto: Šipražje, Beograd
Vreme: Subota, 15. mart 2009.
 

Oni koji redovno prate klupske svirke a nisu ranije imali priliku da se susretnu sa muzikom južnoafričko/londonskog autora Chrisa Letchera, mogli su sinoć da budu sasvim zadovoljni. Reč je o školovanom muzičaru koji poštuje strukturu, ali ostavlja mesto eksperimentu - nikad prenaglašeno i usiljeno, mada ne ni nehajno.

CHRIS LETCHER U ŠIPRAŽJU

Krećući se u prostoru između Pavementa i donekle Spiritualizeda, Letcher svoje pesme gradi polako, od melanholičnih refleksija do ekspresivnih gitarskih krešenda.

Stavljajući se u ulogu naratora u izmenjenim situacijama, kroz asocijativne tekstove i dramatične tonove, kao da stalno niže pitanja na koja se ne mogu naći jednostavni i definitivni odgovori.

Iako je reč o standardnoj rok postavi (dve gitare, bubanj, bas i klavijature), pesme su često prošarane glokenšpilom i gudačkim deonicama, doduše sa laptopa.

U približno sat i po vremena, raspoređenih u dva ujednačena seta, čuli smo pesme sa prvog albuma Frieze, ali i nov materijal sa, kako je sam autor naglasio, još nezavršenim tekstovima.

Opuštena atmosfera i šarmantna doza samoironije („potrudićemo se da u ovoj pesmi ne ispadnemo iz takta“), sa jedne strane ublažili su ozbiljnost tema i raskravili u početku rezervisanu publiku. Šipražje je bilo solidno popunjeno, iako se publika, nenaviknuta da svirke počinju na vreme, stalno smenjivala.

CHRIS LETCHER U ŠIPRAŽJE

Bio je to izbalansiran set, sa nekoliko uspona i bez očiglednih padova, koji je mogao da zadovolji različite apetite. Vidno raspoložen reakcijom publike, bend je na kraju izašao na bis, koji je kulminirao moćnom zvučnom slikom. 

Posle ovakvih nastupa sasvim je jasno da je Beogradu potrebno više klupskih svirki, kao i da je naša publika radoznala za otkrivanje novih stvari.

Sinoć smo imali privilegiju da vidimo i čujemo dobar bend u povoju.

Povezano:

 



Komentari

  • Gravatar for velkam bek...
    velkam bek... (gost) | 16.03.2009. 08.00.51
    ...sonja!
  • Gravatar for lep...
    lep... (gost) | 16.03.2009. 08.53.16
    ...prikaz!
  • Gravatar for CHRISTIC CORNELLIJE
    CHRISTIC CORNELLIJE (gost) | 16.03.2009. 10.07.03
    persu koncert!
  • Gravatar for
    Anoniman (gost) | 19.03.2009. 01.09.54
    The best!!!!!!!!!!!!!!!
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji