Popboks - Anja Suša [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Ukus poznatih · 18.09.2009. 12:20 · 18

Anja Suša

U utorak je počeo 43. BITEF. Jedan od selektora festivala, direktor i umetnički direktor Malog pozorišta Duško Radović, govori o MGMT-ju, omiljenim predstavama i putovanjima...

Popboks

Omiljeni albumi i pesme?

Obrada Wild is the Wind Davida Bowiea (album Station to Station). Od te pesme se uvek naježim. The Ship Song Nicka Cavea (sa The Good Son), songovi Kurta Weila zbog toga što volim Brechta, sa kojim je sarađivao. A u poslednje vreme slušam Cocorosie (sve pesme i sve albume). Dopada mi se tinejdžerska atrakcija MGMT jer je pomalo retro i liči mi na muziku koju sam ja slušala u pubertetu.

Koncert koji ćeš uvek pamtiti?

Koncert benda Miladojka Youneed u Domu omladine, 90. godine (mislim) i koncert Nicka Cavea u SKC-u takođe 90-ih. Bila sam tinejdžerski ushićena što nastanjujem planetu, pa ih, valjda zbog toga pamtim. Malo kasnije, koncert grupe Air u Beču 2001.

Film?

Ratnici podzemlja Waltera Hilla. Gledala sam ga milijardu puta od tinejdž razdoblja do danas. Prosto volim, ne bih da objašnjavam.

Knjiga?

Most svetog kralja Luja Thorntona Wildera. Knjiga o pokušaju pronalaženja smisla života i smrti. Na izgled jednostavna, a u stvari, zastrašujuće komplikovana baš kao i život.

Pozorišne predstave

Dečaci Pavlove ulice u Malom pozorištu Duško Radović, Knjiga Lutanja u malom pozorištu Duško Radović, Okamenjeni Princ u Malom pozorištu Duško Radović. Sve su vrlo, vrlo posebne i autentične i sigurno je da u Beogradu u ovom trenutku nećete videti ništa slično u pozorištu za decu i mlade. Na Bitefu preporučujem predstave Airport Kids i Kapital.

TV/radio emisija?

Peščanik na Radio B92 i U prvih pet na Radio Beogradu. Volim i Trnavčeviće, crtani koji se prikazuje na B92. Više nemam ni najmanju moguću toleranciju za neprekidne političke talk show programe, kao ni za reality programe za koje mislim da su dno savremene civilizacije.

Sajt?

Malopozorište i bitef.

Hobi?

Spavanje za koje nikada nemam dovoljno vremena.

Putovanje koje bi volela da se ponovi?

Volela bih da ponovo odem u Lisabon. Bila sam samo jednom i to kratko, a jako mi se dopalo. Osim toga, uvek volim da vidim Berlin, Stokholm i Njujork.

Za koga navijaš? Kako? Ideš li na utakmice?

Ne navijam i kolektivni sportovi sa loptom me uopšte ne zanimaju.

Pet istorijskih ličnosti koje bi pozvala na večeru?

Bertolta Brechta, J.M. Barriea, Lewisa Carrolla, Miru Trailović i Franza Kafku.

Ko je tvoj alter-ego?

Niko.

Šta voliš da misliš o sebi?

Volela bih da mislim bolje nego što mislim.

Šta bi probala, a još nisi?

Planinarenje, na primer. I splavarenje. Ali ne verujem da ću uskoro imati prilike.

Psuješ li? Zašto? Kako?

Da. Ne psujem često ali mi pobegne i mislim da je psovanje u, stvari, katarzično jer vas oslobadja napetosti. Osim toga, naš jezik je veoma kreativan po tom pitanju. Sada, međutim, imam malo dete, pa se trudim da uopšte ne psujem.

Šta voliš u Beogradu, a šta bi prvo promenila?

Volim osećanje pripadnosti koje imam prema ovom gradu. Volim njegov kosmopolitizam i pozitivan duh, a grozim se njegove prljavštine, koja je u poslednjih 15-ak godina postala nepodnošljiva. Sa tim problemom, definitivno, nešto mora da se uradi.

Da li si zlopamtilo?

Ne.

U koga ili šta veruješ?

U dobrotu

Šta je pravi muškarac?

Moj muž. I moj sin.

Zbog čega se kaješ?

Kajanje je besmisleno i neproduktivno. Više volim da dobro razmislim o svojim postupcima da ne bih morala da se kajem.


Ko je genije?

Niko.

Anja Suša je… samo Anja Suša.



Komentari

  • Gravatar for Bojan
    Bojan (gost) | 18.09.2009. 15.01.30
    Ova zena je kraljica!
  • Gravatar for Прибојац
    Прибојац (gost) | 19.09.2009. 10.17.23
    "Volim osećanje pripadnosti koje imam prema ovom gradu." Јесте ви београђани егоисти. Сад сте ви као космополите и фаце што живите у бг-у а ми остали смо провинцијалци,избеглице и никоговићи. Сва власт и моћ је у бг-у а ми остали да трунемо. Подмири бг и подмирио си пола нације, нек је тамо добро и свима је добро. Вавилон најобичнији.
  • Gravatar for digitronen
    digitronen (gost) | 19.09.2009. 11.56.17
    retko normalna, odmerena i vredna osoba. simpaticna, takodje.. @pribojac - majstore, al' tebe i slicne niko nije ni pomenuo, sam si se nasao prozvanim. ne vidim problem u osecanju pripadnosti prame rodjenom gradu. a, sta si ti uradio za svoj grad (priboj, pretpostavljam)i da li osecas nesto prema istom? ili se smucas i laktas po beogradu u ocjanom pokusaju da se prilagodis? pa da, potom, srecan i veseo budes deo "vavilona"?
  • Gravatar for @Pribojac
    @Pribojac (gost) | 19.09.2009. 12.01.12
    Aman covece, gde si ti to procitao u recenici u kojoj zena kaze da oseca pripadnost svom gradu??? Jel ja sad treba da se uvredim sto si se ti predstavio kao Pribojac, a ja zivim u selu pored Krusevca? Vi u Priboju sigurno imate uredno snabdevanje vodom, iznosenje smeca, supermarkete... A mi? Imamo jednu prodavnicu koja radi do 15h, dom kulture koji ce da se srusi verovatno do kraja godine, ulicno svetlo koje je stiglo do pola sela, prevoz do Krusevca samo dva puta dnevno, poslednji u 19h... I sta cemo sad? Hocemo li zajedno u Beograd, da im sve pokvarimo?
  • Gravatar for @Pribojac
    @Pribojac (gost) | 19.09.2009. 17.21.03
    Ala rade kompleksi.
  • Gravatar for sql
    sql (gost) | 19.09.2009. 19.14.38
    nije ni cudo sto je bas tekst vezan za bitef izazvao ovakve komentare. bitef je lojalnost krugu dvojke. i naravno da zena oseca pripadnost beogradu, kad moze da zbrise u njujork kad joj se smuchi. a stotine hiljada koji pate u srbiji neka gledaju njen beogradski smeshak. preko interneta. ako ga, kojom srecom, imaju.
  • Gravatar for who are the Warriors?
    who are the Warriors? (gost) | 19.09.2009. 19.31.03
    postovanje za izbor filma.
  • Gravatar for Zana
    Zana (gost) | 19.09.2009. 21.04.38
    Jedan od zanimljivijih UP, a vi o zapustenoj ulicnoj rasveti van Beograda. Beogradjeni se cesto osiono odnose prema svemu sto nije iz Beograda, ali izgleda da ni Pribojci (i drugi) ne zaostaju u iskazavanju vulgarnog lokal-patriotizma. Kod Anje toga nema. Jer je kako digitronen kaze odmerena. Doduse, suvise odmerena za moj ukus (ah, decentnost iz kruga dvojke). Nema tu da zaiskri nesto, ali joj je svaki odgovor na mestu.
  • Gravatar for Ekipa...
    Ekipa... (gost) | 19.09.2009. 22.31.06
    ...emisije Petkazanje koju možete gledati petkom na RTV podržava i BITEF i decentralizaciju.
  • Gravatar for vaistinu vaskrse
    vaistinu vaskrse (gost) | 20.09.2009. 03.22.56
    a i teodosic dade trojku, nema gej povorke i ubijeno sest italijanskih vojnika u iraku. a vi, jeste dobro ???
  • Gravatar for Прибојац
    Прибојац (gost) | 20.09.2009. 11.47.58
    Ја тренутно живим у Прагу а планирам догодине прећи у Сијетл. Тамо имам неку родбину и чека ме посао. Послаћу вам разгледницу.
  • Gravatar for Rac-Q - Hiphopfob
    Rac-Q - Hiphopfob (gost) | 20.09.2009. 18.00.40
    Beograd je selendra! Seka Aleksić, Sinan Sakić i Mile Kitić u kosmopolitskom Beogradu pune dvorane i stadione! Splavovi, splavovi, to da i ne pominjemo... Ako Beograd ima kosmopolitiski duh sa tolikim brojem seljaka koji žive u njemu, onda sam ja Nataša Kandić!
  • Gravatar for Rac-Q - Hiphopfob
    Rac-Q - Hiphopfob (gost) | 20.09.2009. 18.02.31
    Inače fina i pametna devojka...
  • Gravatar for Ahhhh...
    Ahhhh... (gost) | 21.09.2009. 10.53.54
    "The Ship Song Nicka Cavea (sa The Good Son), songovi Kurta Weila zbog toga što volim Brechta, sa kojim je sarađivao." Ahhhh... Nick Cave i "The Ship Song", Kurt Weil i Brecht, "Warriors" i "Djecaci Pavlove ulice", pa onda "Pescanik"... Steta, steta sto ima decka/muza, po gornjem izboru bila bi moja "dream girl". A taman sam, do pred kraj ovog upitnika, gdje saznah da je u vezi, poceo da spremam stvari u kofer... Nista, moracu da ostanem u ovoj svojoj provinciji i slusam SAM "The Ship Song", again and again! Anja, pozdrav ti, topao!
  • Gravatar for Ngambi
    Ngambi (gost) | 21.09.2009. 11.16.04
    ...odličan koncert Miladojke 1990. u DOB-u, isto veče svirali MC4 u Beogradu, a sedam dana pre njih KUD Idijoti...
  • Gravatar for maja
    maja (gost) | 24.09.2009. 11.30.54
    hm. retko pomislim da bih s nekim koga ne znam mogla i da se druzim.
  • Gravatar for plastikmen
    plastikmen (gost) | 28.09.2009. 19.44.10
    ratnici podzenlja je malo prljav film, ali nije bitno kontradiktornosti odrazavaju sav duh kosmopolitizma
  • Gravatar for mim
    mim (gost) | 30.09.2009. 23.23.13
    Hm, da... Beograd je ovih dana bas kosmopolitski nastrojen.. @Pribojac, pa svako svoga konja hvali..inace intervju je u potpunosti dosadan..
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.