Popboks - Popboks Flipcast (maj 2010/2) [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Kolumna · 18.05.2010. 13:40 · 4

Popboks Flipcast (maj 2010/2)

Od glitch hopa i drumstepa do gorestepa - nove pesme, remiksi i singlovi Raidena, Sub Focusa, Chemical Brothersa, Ruskoa...

DJ Flip

 

The Glitch Mob – Drive Like You Stole It

Najpopularniji glitch-hop kolektiv na svetu ovih dana je krenuo na turneju po Sjedinjinim Državama na kojoj promoviše novi album. Ovo je prvi singl sa tog izdanja. Interesantan je i način na koji momci izvode muziku uživo, a s obzirom na to da neće svraćati u Evropu skoro, zabavni video snimci i blog turneje su dostupni na theglitchmob.

Raiden – Danzen

Nakon što se dokazao kao mirotvorac tehna i drum and bassa, Raiden pokreće novu etiketu, Voodoo, koju će sudeći po prvom izdanju fokusirati na sve popularniji spoj drum and bassa i dubstepa, takozvani drumstep.

Sub Focus feat. Coco – Splash (Extended Instrumental Mix)

Numerom Rockit je obeležio proteklu godinu u popularnom drum and bassu, a ovu nastavlja sa pitkim euro temama, distorziranim gitarskim pratnjama i uvek energičnim ritam sekcijama. Vokalne deonice izvesne Coco su suvišne, ali srećom singl sadrži i instrumental verziju koja, ne obazirući se na dosadnjikav aranžman, sasvim zadovoljava.

Tobacco – Creepy Phone Calls

Psihodelični hip hop solo projekat frontmena još psihodeličnijeg sastava Black Moth Super Rainbow iz zapadne Pensilvanije ostaje dostojan hvalospeva Rolling Stonea nakon prvog albuma, a sem gomile analogije i distorzija, drugi album je oplemenjen i saradnjom sa Beckom Hansenom kog nikada uživo nije sreo.

The Chemical Brothers – Swoon

Setna PLUR tema Swon najavljuje sedmi studijski album pod nazivom Further koji zvanično izlazi 7. juna, a za koji Tom i Ed kažu da će biti najpsihodeličniji i najmelodičniji od svih do sada. Svaku numeru na albumu koji će se pakovati na DVD pratiće po jedan kratki film, što će u paketu predstaviti na samo par nastupa ovog leta.

Digikid84 – Pamela (The Good Guys VIP Mix)

Novosadski duo The Good Guys remiksuju mladog parižanina u stilu 90-ih. Bez obzira što on živi za 80-te, ovaj remiks će se naći na singlu pod etiketom Youngunz, a TGG će ga izvesti i na otvaranju Cinema Cityja 5. juna nakon nastupa Juliette Lewis.

Borgore – Money

Evo šta se desi kada bubnjar death metal benda počne da programira elektronsku muziku, pritom je Izrealac i ljut je na ceo svet, a pre svega ženski rod. Rodonačelnik gorestepa, malo brutalnijeg dubstepa je za samo godinu dana došao do trenutka kada rasprodaje turneje po SAD i potpisuje za mejdžore.

Rusko feat. Crookers – Oy

Debi albumom OMG Rusko će pokušati da gurne dubstep u mainstream koliko god je to moguće, svestan ozbiljne osude fanova i ljubitelja žanra. Vreme će pokazati rezultate, a sudeći po inteligentnom koketiranju sa 2 stepom, balansiranju između veselog i mračnog kao i postojanju traka kao što je Oy, uspeh je neminovan.

DJ Flip na Twitteru



Komentari

  • Gravatar for ime
    ime (gost) | 18.05.2010. 16.16.30
    Sub Focus feat. Coco ...... vokalne deonice pevacice Coco (Eliot Pauline Sumner - Stingova cerka), su odlicne! Veoma zanimljiva PoP pesmica, u svakom slucaju zanimljivija od instrumentala. Stvar ukusa.
  • Gravatar for lajlak
    lajlak (gost) | 19.05.2010. 02.54.30
    dopada mi se ovaj tobacco.
  • Gravatar for @lajlak
    @lajlak (gost) | 24.05.2010. 08.29.46
    poslušaj prošli album onda. fucked up friends. ovaj je dosta slabiji.
  • Gravatar for ines
    ines (gost) | 28.07.2010. 18.44.13
    izvesna Coco aka Stingova cerka
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Hit

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Sarajevo

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Osmeh

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Koncerti

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Korni

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Mljet

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Mirođija

Kolumna

DEJAN CUKIĆ: DOK SE JOŠ SEĆAM...

Kan

Kolumna