Popboks - TRENCHTOWN - PRVI DAN - Puno zabave u skrovitoj šumi [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 01.05.2012. 15:58 · 5

TRENCHTOWN - PRVI DAN

Puno zabave u skrovitoj šumi

U šumarku nadomak Palića sinoć je počeo 12. Trenchtown festival

Uroš Milovanović

Trenchtown

Mesto: Etno kamp nadomak Palića
Vreme: Ponedeljak, 30. april 2012.

 

U šumarku nadomak Palića, na pitomom skrovitom mestu, sinoć je otvoren 12. Trenchtown festival. Na početku naklonjen striktno reggae populaciji da bi poslednjih nekoliko godina prerastao u festival različitih muzičkih pravaca, zadržavajući regionalan profil. 

Program se i ove godine odigrava na dve bine (uz dnevne nastupe sound systema na Rege terasi). Na glavnoj (Velikoj) su program nešto malo posle 21h otvorili članovi benda Eva Braun, sastav koji do sada nikada nije svirao u Subotici (?!). Goran Vasović nije krio oduševljenje „premijernim“ nastupom. Bez obzira na to, publika je zdušno pozdravila njihov jednočasovni nastup u okviru kog je Eva Braun napravila konciznu selekciju najuspešnijih singlova stavljajući akcenat na poslednje izdanje Playback. U šatoru iza bine pripremali su se članovi grupe Eyesburn.

Ovaj bend je dobro poznat redovnim kamperima na Trenchtownu s obzirom da su nastupali i u ranoj (reggae) fazi ovog festivala. Eyesburn su u međuvremenu prošli turbulentan period i nakon prekida u radu, prošle godine su se vratili u punoj snazi. Tu snagu demonstrirali su i sinoć pred više od 2000 ljudi okupljenih ispred glavne bine. Makedonski balkan-ska (kako su sami definisali pravac) sastav Superhiks održao je takođe odličan koncert uz izvrsnu komunikaciuju sa publiku, a svi prisutni su čak u jednom trenutku na nagovor frontmena, basiste i pevača, Petra Mladenovskog, za potrebe zamišljene koreografije čučnuli, da bi se na vrhuncu pesme desila prava "eksplozija" igre u publici. Izuzetno zabavan nastup i veoma usviran bend.

 

Zanimljive stvari su se odigravale u skrovitijem delu, na takozvanoj Maloj bini. Nakon Zion Crewa koji je svirao crossover mešap autorskih pesama i reggae klasika na binu je izašao Dušan Strajnić sa svojim bendom Stray Dogg. Jedan od najatraktivnijih beogradskih indie sastava imao je nezavidan termin. Metež koji je napravio sastav Eyesburn na Velikoj bini bio je očigledno publici izazovniji od ušuškane, nežne i melanholične atmosfere koju je malobrojnoj publici (čiji je broj variraro i u nekom trenutku dostigao 100-ak ljudi) nesebično pružio sastav Stray Dogg. Bez obzira na mali auditorijum, pojavljivanje ove grupe na Trenchtownu jedna je od bitinijih stavki u ovogodišnjem programu.

 

Pre DJ seta Jackie Daggera, koji je bio poslednji izvođač, na Maloj bini su nastupili Damjan Eltech i Sajsi MC. Publika je iskoristila pauzu pred nastup Superhiksa da se sjuri niz poljanu i zadrži na nastupu Ivane Rašić do kraja. Ako neko još uvek poriče da su Damjan i Ivana vlasnici dva najuzbudljivija mejnstrim dance hita 2011/12. (Mama i Lajkiram), trebalo je sinoć da vidi reakciju publike. Samouverenost Sajsi MC (i pevačke podrške Švece Rispek) vešto je prikrila sitne propuste i nedovoljno razrađene inprovizacije tokom inače eksplozivnog nastupa.

 

 



Komentari

  • Gravatar for 6563
    6563 (gost) | 02.05.2012. 00.22.41
    eva je keva.
  • Gravatar for mešap?
    mešap? (gost) | 02.05.2012. 00.58.36
    neke reči znaju da zvuče prilično glupo u srpskoj transkripciji, zar ne?
  • Gravatar for crossover mešap
    crossover mešap (gost) | 02.05.2012. 04.55.11
    lep prikaz i žao mi je što nisam bio ali nema se i neće se moći još dugo duuugo
  • Gravatar for mika
    mika (gost) | 03.05.2012. 00.54.53
    Svaka cast za Stray dogg Pravi profesionalci koji se posle samo jedne godine postojanja i par rasprodatih koncerata nisu poneli vec vrlo zdusno izveli svoju muziku postujuci publiku Ovo je veliki propust organizatora pocev od poklapanja satnice tako da mladim grupama nije dato mnogo sanse do mesanja muzike sa dve bine Stray dogg samo napred
  • Gravatar for Ivan
    Ivan (gost) | 04.05.2012. 02.29.52
    Ja sam na drugoj slici :D Lik u crvenoj sulji i Pink Floyd majici XD
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji
Od istog autora