Popboks - TRENCHTOWN - DRUGI DAN - Peti Elemental [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 02.05.2012. 15:25

TRENCHTOWN - DRUGI DAN

Peti Elemental

Elemental su svakim novim nastupom sigurniji, ozbiljniji i odmereniji u muzičarskom smislu dok pesme (i one „popičnije“) uz takvu pratnju dobijaju jednu potpuno novu dimenziju. Publika ispred glavne bine bila je u delirijumu

Uroš Milovanović

Trenchtown

Mesto: Etno kamp nadomak Palića
Vreme: Utorak, 1. maj 2012.

 

Udarnog festivalskog dana program na obe bine kasnio je nešto manje od dva sata iz tehničkih razloga (na Maloj bini je zapravo krenuo program, pa je usledila pomenuta pauza zbog kvara agregata). No, kada je rezervni agregat konačno stigao svima je laknulo. Ponajviše izvođačima jer su se kamperi, ili barem deo njih, dobro provodili okupljeni na Reggae terasi koja je jedina imala struje. Sticajem navedenih okolnosti nastupi su bili skraćeni pa je u proseku svaki trajao oko šezdeset minuta.

Program na glavnoj bini otvorio je Milan Stanković poznatiji kao SevdahBaby. Već neko vreme Sevdah pokušava da organizuje i napravi bend koji će moći da podrži i izvodi uživo dance muziku što je poprilično i često teško ostvarivo. Izgleda da je Milan konačno pronašao „model“ koji uspeva da podrži njegov koncept komercijalnog disco housea. Uz njegovu gitaru, bubnjara (Andreja Jovanović), DJ-a (Premu), pevačicu (Djixx) i MC-ja (Lou Benny) SevdahBaby je uspešno predstavio svoje do sada najuspešnije singlove kao i nekolicinu potpuno novih pesama. Publika je bila vidno uzbuđena i zadovoljna ali je sa nestrpljenjem očekivala izlazak na binu Remi sa bendom Elemental.

Ovaj Hrvatski sastav na tragu je onoga što radi recimo sastav The Roots. Elemental su svakim novim nastupom sigurniji, ozbiljniji i odmereniji u muzičarskom smislu dok pesme (i one „popičnije“) uz takvu pratnju dobijaju jednu potpuno novu dimenziju. Publika ispred glavne bine bila je u delirijumu. Tako raspoloženi dočekali su Atheist Rap.

Atheisti planiraju da do kraja godine objave još nekoliko singlova koje će kasnije „kompilirati“ na novom albumu. Njihov nastup na Tranchtownu je na neki način i bio kompilatorski ali u maniru „best ofa“, što je podrazumevalo sve važne pesme Atheist Rapa koje su obeležile njihovu karijeru tokom devedesetih. Sinoćnim koncertom AR su sebe uvrstili u grupu nekolicine bendova koji uspešno neguju dobru komunikaciju sa starim, otkrivajući i negujući mlade naraštaje svojih fanova.

Na manjoj bini se mahom slušao hip-hop, reggae i ska. Grupa Bauk Squad imala je nastup iz dva dela (prvi od nekoliko pesama - pre kvara agregata, a nakon što je došla struja se odigralo drugo koncertno poluvreme). Duhovitim i ironičnim pesmama, pod Timbetovim (ex Bad Copy) patronatom, predstavili su se publici Trenchtowna.

Iako je imala priličnu konkurenciju, parirajući Elementalu na glavnoj bini, grupa Proces iz Niša odlično je iskoristila svoj tajming na maloj bini. Brzom, preciznom i dinamičnom svirkom držali su pažnju okupljenih, raspoženih za skakanje i đuskanje uz veseli ska zvuk.

Na to se nadovezao sastav Aman Zaman iz Svilajnca kojima, je shodno samouverenosti i kvalitetu svirke kao i uspesima postignutim do sada, logičnije bilo mesto na glavnoj bini, što se dogodine može ispraviti. Nakon njih žurka se na Maloj bini nastavila uz DJ set prve dame domaćeg dubstepa Djashttown Queen.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji
Od istog autora