Popboks - LOLLOBRIGIDA U GUN CLUBU - Party, žurka, igranka [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 22.12.2012. 11:08 · 2

LOLLOBRIGIDA U GUN CLUBU

Party, žurka, igranka

„Tulum, party, žurka, igranka..“ orilo se u petak uveče Gun clubom dok su fanovi zajedno sa članovima grupe Lollobrigida plesali i pevali na bini. Na stage ih je pozvala frontmenka hrvatskog benda Ida Prester, izvodeći poslednju numeru. Tražila je publika dugo po završetku Party nastavak žurke, ali to je ipak bio kraj. Pevačice Ida i Petra nudile su obožavaocima još samo zajedničko fotografisanje, eventualno potpis na majici sa logom grupe i obećanje da će uskoro ponovo svirati u Beogradu

Vlada Živanović

Vlada Živanović
Foto: Stanislav Milojković

Mesto: Gun Club, Beograd
Vreme: 21. decembar, 2012.

 

 

Muzičko-scenski događaj počeo je sat i dvadeset minuta pre opisane opšte žurke na bini. Dok je sa matrice išla numera Sex on TV, Sex on the Radio (uobičajeno za početak svakog nastupa Lolle) Ida i Petra su se probijale kroz gužvu koju je napravilo više od 200 fanova u Gun clubu. Nije bilo lako proći kroz masu, a ne pogužvati „platinaste vreće“, kako su kasnije pevačice nazvale kostime u kojima su nastupile. „Ćao Srbi i manjine, jel se zabavljate?“, pozdravila je Ida fanove posle uvodne Fast |Food. Usledila je i pesma Stroboskop, za ovu priliku posebno posvećena Bojani Vunturišević iz grupe Svi na pod!. Probale su Lollo devojke da Bojanu dozovu da im se pridruži na bini, ali to naprosto nije bilo moguće od fanova koji su se tiskali da budu što bliže sceni. Atmosfera je polako nastavila da se diže do usijanja sa Miss Right and Mr. Wrong, Pilula...

„Šta je pičke stigao Zdravko Čolić? Nije Čola, ali jesu Lolla girls. Hajde sada jedna stadionska, pa da vidimo da li vi Beograđani bolje znate Čoline ili naše pesme“, najavila je Ida obradu čuvene Čoline pesme Pusti, pusti modu. Zatim su usledile i najbolje stvari hrvatsko-slovenačkog sastava uz koje je praktično ceo Gun club plesao i pevao: Kompjuter, Pillow Boy Baby Girl, Ja se resetiram, Bivša cura, Moj dečko je gay... Posle Volim te stigao je na red i bis, mada muzičari nisu ni napuštali binu. „Sada bi mi kao trebalo da odemo sa stagea, a vi kao nešto da nas dozivate, pa mi da se nećkamo... Hajde da prekratimo te formalnosti i odmah idemo dalje“, zaključila je Ida još jednom pokazujući da je njena i Petrina interakcija sa publikom, pored besprekornog zvuka, najjače oružje Lollobrigide. Vrhunac koncerta nesumnjivo je bio kada se bendu pridružila Una Senić, voditeljka i jedna od sada već kultnih Bitcharki na travi, pevajući Lollobrigida inc. Stavljajući na trenutak Idu i Petru u drugi plan, podsetila je Una da nije zaboravila kako se gospodari binom, kao i da je na stageu mnogo veća zvezda kada je na njemu u ulozi pevačice, a ne samo simpatične voditeljke sladunjavih rijaliti programa.

 

Ubrzo je usledio i već opisani kraj žurke koji je stigao taman kada je atmosfera bila na vrhuncu, što je u ovom trenutku verovatno najveća mana hrvatsko-slovenačkog sastava. Lollobrigida je grupa koja je poslednjih godina nesumnjivo u usponu, i u muzičkom i u scenskom smislu. Međutim, ono što im sada nedostaje jeste još pet, šest hitova u rangu sa Volim te i Ja se resetiram. Još jedan album koji bi po kvalitetu bio u rangu sa Pilula mogao bi da bend izdigne na naredni nivo, logičnu sledeću stepenicu iznad klupskih svirki i malih festivalskih nastupa. Pop hitovi uz isticanje seksipila ženskog dela sastava do sada su bili savršen recept za skretanje pažnje javnosti. Lollo girls su podjednako uspele da privuku i žensku publiku, a muškarce da nateraju da čak i slušaju pesme. Set lista, koja je u petak uveče bila identična onoj sa Exita ove godine, savršeno je sastavljena i bez dileme svirku sve vreme vodi uzlaznom putanjom, ali je ujedno i predvidljiva. I taj problem će se lako otkloniti kvalitetnim novim pesmama, a na Lollobrigidi je da ga reši što pre pa da „tulum, party, žurka, igranka“ budu savršeni. Naredna godina ili malo duži period mogli bi upravo zato da budu presudni po dalji tok karijere ovog electro-pop sastava, a na njemu je da nastavi pravim putem.
 



Komentari

  • Gravatar for plasticni
    plasticni (gost) | 22.12.2012. 21.29.18
    „Tulum, party, žurka, igranka..“ guca?
  • Gravatar for @plasticni
    @plasticni (gost) | 27.12.2012. 00.47.36
    guza
Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji