Popboks - LOUIS XIV - The best Little Secrets Are Kept [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 10.05.2005. 00:00

LOUIS XIV

The best Little Secrets Are Kept

Srednje generacije neće se ni potruditi da čuju nešto što njima ni onako nije namenjeno. Dakle, za decu i starije. Muzički Politikin zabavnik. Suštinski – beskrvno. Infantilno zabavno. Idealno za rođendane, ako imate 16 godina

Dragan Bošković

Ocena:
5
5/10

Bejaše jednom u skorije vreme grupa The Darkness. I bejahu oni popularni jedno leto uprkos glupoj muzici i ružnom pevaču. I povampiri se glam-rock, i mnogi bejahu srećni, ali još više bejaše nezadovoljnika...
Čini se da su momci iz grupe Louis XIV rezonovali (kad su već The Darkness uspeli) da je recept za uspeh u godini 2005. sledeći: pretvarati se da slediš nekakvu tradiciju, a u stvari pokrasti sve što vredi iz prve polovine sedamdesetih: krenuti od T-Rexa i Bowiea, pa onda preći na Slade, Stonese, Adam & The Ants, spisak je dugačak. Pevati o seksu, folirati se da si prljav i lascivan, pozirati u svakoj prilici. Imati na omotu sliku gole devojke. Doduše, snimane s leđa. I sve ovo je proglašeno za veliku nadu ove, ponavljam po drugi put, muzički siromašne godine. Za sada.
Slušajući album The best Little Secrets Are Kept stariji će imati deja vu efekat i utisak da su otkriveni snimci neke nepoznate grupe iz, recimo, godine 1973. i da su, digitalno remasterizovani, objavljeni u današnje vreme. Mlađa publika će naći par interesantnih pesama, pitaće svoje simpatije Who is your daddy? i zaboraviće sledeće nedelje šta su slušali na nekoj žurci.
Video:
Srednje generacije neće se ni potruditi da čuju nešto što njima ni onako nije namenjeno. Dakle, za decu i starije. Muzički Politikin zabavnik. Suštinski – beskrvno. Infantilno zabavno. Idealno za rođendane, ako imate 16 godina. Najbolje pesme na albumu: Illegal Tender i Louis XIV, sledi ih A Letter To Dominique. U njima Lujevi ostvaruju ono što su verovatno maštali u svojim tinejdžerskim danima: miks Bowiea iz Ziggy Stardust perioda, sa Bolanovskim prelivom, taman da mešavina ne zagori. Nema izrazito loših pesama, što je za pohvalu.
Ali da zaključimo: Lujevi imaju barem tu sposobnost da ne opterećuju dok njihova muzika prolazi kroz vaše Eustahijeve trube, i time su zaslužili ocenu koja je pred vama. I, da, spominju Kinkse, u poslednjoj pesmi na albumu, moleći se Bogu da ih sačuva. Ok, momci, nije loše, a sada kućama, mame počinju da se brinu.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.