Popboks - EDIE SEDGWICK - Her Love Is Real... But She Is Not [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Albumi · 12.05.2005. 00:00

EDIE SEDGWICK

Her Love Is Real... But She Is Not

Da li je pevati o slavnim i prečica da se dostigne njihov status, sumnjiva je teza. Ali, istorija dokazuje nepredvidivosti pop industrije. Peaches je sa manje od dva albuma stigla do dueta s Iggyjem Popom. To je dobar primer, ali Eddiju nedostaje to parče Prave pesme u Pravo vreme na Pravom mestu

Luka Ivanović

Ocena:
6
6/10

Prava Edie Sedgwick je zapravo anoreksična plavuša, protagonistkinja par Warholovih filmova, svojevremeno i Dylanova ljubavnica, koja je okončala svoj život overdozom barbituratima.
No, ovde se radi o transvestitu koji je za svoj alias uzeo njeno ime kako bi načinio svoje debitantsko ostvarenje sa 14 kratkih numera prepunih čas melanholičnih, čas pasivno-agresivnih emocija.
Poslušati:
Kao u najboljim electroclash danima, sintovi zavijaju, ritam mašine klepetaju, a ona priča svoju priču. Ovo je jedan od onih albuma za koje, kada ga prvi put čujete, imate utisak da ste ih već nekad ranije čuli. A kada ih preslušate drugi put, pomislite da vam je stoti. Poruka ili filozofija Her Love Is Real...nije ništa dubokoumnija od koncepta. Pesme su nadahnute pop diktaturom strofa-refren-strofa, uz klauzulu audio hall of fame gde svaka pesma nosi ime jedne slavne ličnosti. Pa ćete tako biti u prilici da poslušate Eddiejeve lične doživljaje Arnolda Schwarcennegera, Michael J. Foxa, Martin Sheena i mnogih drugih...
Da li je pevati o slavnim i prečica da se dostigne njihov status, sumnjiva je teza. Ali, istorija dokazuje nepredvidivosti pop industrije. Peaches je sa manje od dva albuma stigla do dueta s Iggyjem Popom. To je dobar primer, ali Eddiju nedostaje to parče Prave pesme u Pravo vreme na Pravom mestu. A i u tuči između žene koja se pretvara da je muškarca i muškarca koji se pretvara u ženu pre bih se opkladio na prvopomenutu.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.