Popboks - View Artists [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu


Argus

Bend Argus je osnovao 1996. godine u Paraćinu kompozitor muzike i autor tekstova Branko Radaković. On svira solo i ritam gitaru, a i upotpunjuje muziku glasom u nekim pesmama. Pored poezije i muzike bavi se i slikarstvom, tako da je dizajnirao omote za albume.

Grupa je promenila do sada mnogo članova, a od 1999. član je i Vladan Jovanović koji u grupi svira klavijature i peva. Pored toga, i on samostalno ili zajedno sa Brankom komponuje muziku i piše tekstove za grupu Argus.

Bend je dugo bio koncertno aktivan, a onda se posvetio studijskom radu.

Pošto se Bane seli iz Paraćina 2002. godine bend je neko vreme funkcionisao u Beogradu i Kikindi do 2005. godine.

Argus je imao i pauzu jer je od 2005. godine Bane počeo da predaje likovnu kulturu u Baču, ali se i dalje nastavio baviti muzikom.

Projekat Argus je ponovo zaživeo u potpunosti snimanjem novih pesama i nekih koje su odavno spremne.

Samostalna izdanja: Distorzija besa (mini album) - 2000; Spreman za let (album) - 2001; Posmatram sve (maxi singl) - 2002; Ispod lišća (maxi singl) - 2004; Bez para (singl) - 2004; Beton (singl) - 2005; Tvoje oči (singl) - 2006; Argus (multimedijalni cd) - 2006; Psiho (album) - 2007; Nedostupna sloboda (album) - 2007; Trenutak (singl) - 2008.

Website:

E-mail: baneargus@gmail.com


Preslušavanje (uskoro!):

Periferija
Pobeda
TrenutakKomentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.