Popboks - View Artists [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu


Superkvartet Yeah!

Nekada kvartet, po cemu su i dobili ime. Sada trio sa istim nazivom. Najbliži žanrovski opis ove skupine je: no wave-electro-psiho-disco-funk bend. Zvuče kao rok bend a nisu, zvuce kao elektro bend a nisu. Oni su Superkvartet YEAH!. Spoj mašine i čoveka, spoj elektronike i gitara, spoj klupskog i hipnotizujućeg zvuka i praštećih gitara. Stvaraju stvari atomskom brzinom sa snagom nuklearne fuzije.

Superkvartet Yeah! čine: Švaba (bas, gitara - Rimtutituki, Katarina II, Rex Illusivi, Du Du A, Električni orgazam ), Djurdjica (vokal) i Žozef (elektronika – Jozzef and The Children, Coffee and Cigarettes).

Nastali 2009. godine u Beogradu sa idejom da bi obradili jednu pesmu da bi na kraju, obradili pesmu i napravili nekolicinu novih. Bazirana na klupskom gruvu,  obogaćena melodikom glasa i gitare, njihova muzika nateraće svakog iskusnog   ( a tek neiskusnog) posetioca muzičkih dešavanja da preispita svoj ukus i stav . A možda poneko u njihovoj muzici pronađe i neko osveženje za čula. Dok pesme polako nalaze put do vernih obožavalaca, oni stvaraju, sviraju i u međuvremenu ulepšavaju razglednice turistima. I dok god su muze na njihovoj strani, širiće svoju muziku u svim postojećim i nepostojećim pravcima.

Website:

E-mail: superkvartetyeah@gmail.com


Preslušavanje (uskoro!):

U mojoj glavi
Uvek pazi
Goin' Up
Pogledaj!Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.