Popboks - MADNESS (1980) - Šašava simfonija [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Džuboks · 07.07.2009. 15:58

MADNESS (1980)

Šašava simfonija

Na snimanju video filma, između klapni sa četiri "ludaka" u ozbiljnom razgovoru; Saša Stojanović na kuri ludilom

Džuboks

Saša Stojanović

Madness su još na početku karijere prihvaćeni pre svega kao glasnici poziva za neobuzdanu zabavu, pa nije ni čudo da su svom izrazu dali ime "nutty sound".

Koliko puta ste plesali uz Baggy Trousers, House of Fun, Our House, It Must Be Love i mnoge druge hitove ove engleske sedmorke? Suggs, Mike Barson, Lee Thompson, Chris Foreman, Mark Bedford, Daniel Woodgate i Carl Smyth čine trenutnu postavku ovog benda, iako su kroz bend prošli mnogi članovi tokom 35 godina postojanja.

Iako jesu imali turbulentnu karijeru zvezda, visoke pozicije na top listama, turneje, koncerte, prepoznatljive i slavne spotove, Madness mogu biti ponosni na to što su suštinski ostali verni onome što su od početka: sedam momaka iz Kemdena grade kuću zabave. Luckasti zvuk očekujemo i u nedelju na Petrovaradinu.

I ovaj davnašnji intervju iz Džuboksa svedoči da oni vole svirke u dvorištu. A Exitova glavna bina ima poveliko dvorište



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

MARK KNOPFLER - DIRE STRAITS (1979)

Poštenjačine u tesnacu

Džuboks

HUGH CORNWELL - THE STRANGLERS (1981)

Razgovor u crnom

Džuboks

THE BEACH BOYS (1976)

15 godina snova sa plaže

Džuboks

BLACK SABBATH (1981)

Heaven and Hell

Džuboks
Od istog autora