Popboks - View Artists [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu


Vitamin

Vitamin je electro noise grupa nastala 1996. godine, u sumrak novog kruševačkog talasa, od članova tri najuticajnije i najpoznatije kruševačke grupe: Goran Stojiljković – vokal i gitara, Nemanja Resanović – gitara (Slobodna wožnja), Miloš Vojinović Kimba – bas (Scarps) i Uroš Vojinović – ritam mašina i bubnjevi (Helikopter).

Želja benda je bila da svira muziku koju bi voleli da čuju a koja bi išla dalje od klasičnih rock n roll klišea. U početku, zvuk benda je išao u pravcu gitarskog noisea na tragu Jesus Lizard, Shellac i Girls against boys, da bi nakon nekoliko godina evoluirao u melodičniji noise sa uplivom elektronike (ritam mašina i mnogobrojni gitarski efekti).
Od samog početka, Vitamin je praktikovao da probe ne drži u klasičnim prostorima za svirku – podrumima, garažama i šupama, već u dnevnoj sobi gitariste, da bi na pravi način bio uspostavljen neposredan kontakt između članova benda i muzike koju stvaraju.

Bend je snimio dva albuma „Let us try“ 1998. i „Travelling in pairs“ 2000. godine. Zbog ranijih loših iskustava sa studijskim prostorom i muzičkim „producentima“ oba albuma su snimljena uživo, u sobi za probe, bez upotrebe kompjutera i profesionalne opreme za snimanje.
Album „Travelling in pairs“ predstavlja kreativni vrhunac grupe, predstavlja putovanje kroz zvučne elektro noise pejzaže ka utopijskom boljem sutra i težnji ka otvaranju i širenju horizonta u muzičkom, političkom i sociološkom smislu (pesme „Station to station“, „Weltamin“, „Open“).

Posle duze paze od nekoliko godina, Vitamin nastavlja sa probama i zivim nastupima od 2010.

Website: http://www.facebook.com/#!/pages/Vitamin/260357404842?ref=ts

E-mail: vitamince@gmail.com


Download:

Trenutno nema pesama za download.

Preslušavanje (uskoro!):

Spinning
Station to Station
SunfuzzKomentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.