Popboks - View Artists [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu


Spins

Jović Srđan – Jova, bubnjevi, Nucić Rade – Bača Rade, gitara, Lučić Miroslav – Luča, bas i vokal

Ova trojka je sredinom 90. svirala pod nazivom Famozni Zero i u tom sastavu imala veliki broj svirki i nekoliko demo snimaka, da bi se nakon trogodi{njeg rada raspala. članovi su nastavili aktivno bavljenje muzikom ali u različitim bendovima. Bend se sredinom 2005. okuplja pod nazivom Spins i za veoma kratak period pravi 8 potpuno novih pesama ne osvrćući se na prošli period. Nakon nekoliko koncerata Spins snimaju svoj prvi snimak “The Big Need” (samostalno izdanje).
Nakon toga sledi izdavanje DVD-a pod nazivom “After All These Beers” sa kompletnim dotadašnjim radom.
Nakon svih ovih akcija usledio je zimski odmor i rad na novom materijalu pod nazivom “Dickthumb Criminal” (samostalno izdanje) na kome se nalazi 13 pesama i koji je završen krajem 2007. godine.
U decembru 2008. godine Spins-i završavaju svoji 3 studijski album “Cuntry” na kome se nalazi 11 pesama. Nakon ovog izdanja bend napušta stari član Rajić Miloš koga zamenjuje na poslovima gitare Nucić Rade u gradu poznatiji kao Bača Rade.
Spinsi za ovaj period bele`e veliki broj koncerata po celoj Srbiji. Mini turneju sa Francuskim bendovima Banqueters i Otonom Kolectiv iz Tuluza, dva grada sa Američkim sastavom The Sirens (Detroit), svirke u beogradskim klubovima Akademija i Danguba, koncerte po Vojvodini (Pančevo, Banatsko Novo Selo, Vršac, Subotica…), Zaječar, Majdanpek, Bor, Kladovo, live na TV Metropolis-u ...
Spins-i se od samog početka ne oslanjaju na razne izdavaćke kuće i ne jure za izdavačima, jer tako nešto, sobzirom da bend živ i radi u “provinciji”, je besmislena stvar,  već samostalno izdaje i promoviše svoja izdanja.
Trenutno bend radi na svom četvrtom izdanju, koji će, nadamo se, biti završen u sledećoj godini i tako bend uspeti da ispoštuje svoju radnu parolu: “JEDNA GODINA – JEDNO IZDANJE”.  

Website: http://www.myspace.com/spinsband

E-mail: spinsband@gmail.com


Download:

Trenutno nema pesama za download.

Preslušavanje (uskoro!):

Cuntry
Son of a Preacher
Harlequin



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.