Popboks - View Artists [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu


Ponoćni kauboj

Bend Ponoćni kauboj iz Novog Sada je osnovan 1987. godine. U periodu 1987-1990. nastupaju na velikom broju koncerata u Novom Sadu, Beogradu (Akademija, SKC, KST...). Učestvuju na Omladinskom festivalu u Subotici 1989. godine, a na kompilaciji sa festivala su predstavljeni  pesmom "Korak po korak". Pesma "Mesec" je dospela na prvo mesto demo top liste emisije Ritam srca Radio Beograda. Pesma "Korak po korak" postaje hit nedelje Radio Beograd 202 i dospeva na vrh demo liste emisije Ritam srca. Najveći uspeh postiže na talasima Studija B, na čijem je Diskomeru bila prvoplasirana, dok na godišnjoj listi za 1988. godinu zauzima deseto mesto, kao jedini demo snimak među prvih dvadeset.
Bend se ponovo okuplja 2008. godine, u originalnoj postavi. Snimaju dvanaest pesama tokom aprila i maja 2009. godine u Studiju 1 Radio Novog Sada (snimatelj i producent Dušan Ševarlić). Snimljeni materijal obuhvata četiri nove pesme (Daj mi taj bluz, Još uvek ima nade za nas, Laž i Ti i ja), četiri stara hita (Mesec, Korak po korak, Ja polako nestajem i Dole na ulici) i četiri stare, do sada neobjavljivane kompozicije (Put, Radio haos, Bube i Grad duhova), koje su prearanžirane.
Album “Hotel za pse” izlazi u septembru 2010. za izdavačku kuću Batiskaf production. U toku je koncertna promocija albuma.
Ponoćni kauboj su: Đorđe Todorović - vokal, Miroslav Šilić - gitara, Aleksandar Topolac - bas, Zdravko Graovac – bubanj.

Website: http://www.myspace.com/ponocnikauboj

E-mail: ponocnikaubojns@gmail.com


Download:

Trenutno nema pesama za download.

Preslušavanje (uskoro!):

Korak po korak
Ima nade za nas
Radio HaosKomentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.