Popboks - Delča & Sklekovi - koncert povodom jubilarnih 20 i nešto godina [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 01.03.2006. 00:00

Delča & Sklekovi - koncert povodom jubilarnih 20 i nešto godina

Krenuo sam davno, ne sećam se gde naziv je najnovijeg CD-a Delče & Sklekova, kao i serije koncerata planirane po gradovima Srbije, kojima Delča obeležava više od 20 godina bavljenja muzikom.

Delča
Delča & Sklekovi - koncert povodom jubilarnih 20 i nešto godina
Krenuo sam davno, ne sećam se gde naziv je najnovijeg CD-a Delče & Sklekova, kao i serije koncerata planirane po gradovima Srbije, kojima Delča obeležava više od 20 godina bavljenja muzikom.
Prvi koncert biće održan 10. marta u Velikoj sali Doma omladine Beograda.
Tom prilikom sa Delčom & Sklekovima nastupiće nekadašnji članovi grupe U škripcu, Peđa D boy’s band, Laki pingvini i drugi specijalni gosti, neki od pripadnika svenarodnog muzičkog pokreta 80-ih.
Delča je dobro poznato ime na domaćoj sceni, koje je opstalo u muzici dugi niz godina. Pre samostalnog bavljenja muzikom, pevao je u grupi U škripcu, koja je ostavila značajnog traga u muzici 80-ih godina, ne samo u Beogradu već i u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji.
Ovaj slavljenički koncert biće pre svega posvećen upravo pesmama koje su izvodili Delča i U škripcu, uz neke od njegovih novih pesama, sa vrlo zanimljivim, multimedijalnim pristupom programu.
To će biti prilika da se u muzičkom smislu vrati zvuk neverovatnih 80-ih koji je u tom trenutku bio i više od muzike.
Koncert u Domu omladine će sasvim sigurno, u saradnji sa PGP RTS-om, biti emitovan, a moguće je i da će biti izdat kao DVD ili CD.
Delča nastupa sa svojim bendom Sklekovi u sastavu:
Nebojša Zulfikarpašić – gitara,
Vladan Novičić – bas,
Ratko Ljubičić – bubanj,
Dragoljub Marković – klavijature (pridruženi član).
Na koncertu, u bar po jednoj pesmi, nastupiće i originalni članovi grupe U škripcu:
Aleksandar Vasiljević – gitarista i jedan od autora,
Zoran Vulović – klavijaturista i autor većine pesama,
Miloš Obrenović – prvi bubnjar,
Aleksandar Lukić – u početku basista, pa potom gitarista.
Peđa D' Boy se posle 19 godina vratio u Beograd, sa željom da nastavi da se bavi muzikom na svoj netipičan način. Na koncertu će izvesti neke od pesama iz zlatnih 80-ih, a čućemo i nekoliko potpuno novih aranžmana.
Laki Pingvini je bend koji nije nastupao 15-ak godina. Na prvi pomen o ovom koncertu odmah su odlučili da počnu sa vežbanjem. Sigurno su se dobro uvežbali i pred beogradskom publikom izvešće sve svoje hitove od Možda, možda, pa na dalje.
Karte za koncert mogu se kupiti na Blagajni Doma omladine, od subote 4. marta, po ceni od 600 dinara.
Prvih troje čitalaca koji nam se jave sa tacnim odgovorom na pitanje kako se zove prvi album Delčine grupe U Škripcu nagradujemo sa po dve ulaznice.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.