Popboks - Dis-patch osvojio Qwartz Electronic Music Award [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 27.03.2006. 00:00

Dis-patch osvojio Qwartz Electronic Music Award

U petak, 24. marta, u Parizu je održana dodela prestižnih Qwartz Electronic Music Awards, koje se od 2004. dodeljuju u oko 20 kategorija

Dis-patch
Dis-patch osvojio Qwartz Electronic Music Award
U petak, 24. marta, u Parizu je održana dodela prestižnih Qwartz Electronic Music Awards, koje se od 2004. dodeljuju u oko 20 kategorija.
Ceremonija dodela nagrada, koju je pratilo nekoliko live nastupa, bila je smeštena u jedinstveni ambijent cirkusa Cirque d’Hiver Bouglione, uz prisustvo brojnih novinara i muzičkih profesionalaca. Počasne nagrade (Qwartz of honour) su dodeljene legendarnim pionirima elektronske muzike koji su sa svojim radom počeli još 50-ih godina prošlog veka – kompozitorima Bernardu Parmegianniu i Pierreu Henryu – dok je čitava ceremonija bila posvećena njihovom kolegi koji je preminuo prošle godine, Lucu Ferrariu.
Među ostalim dobitnicima našli su se i izdavačka kuća Tomlab iz Kelna (best label), Murcof (most promising artist), Felix Kubin (best live act), Vitalic (best composition & arrangement), Fax (best compilation), Nicola Bork (best artwork & packaging) i mnogi drugi…
U kategoriji “best event” nagradu je osvojio beogradski Dis-patch Festival, koji je bio nominovan zajedno sa Nordik Impakt festivalom iz Francuske i jednim od najvećih svetskih događaja ovog profila – festivalom Mutek iz Montreala.
Ovo je do sada najveće priznanje za domaću scenu elektronske muzike, a u ime festivalskog tima, nagradu je preuzeo Relja Bobić, programski direktor Dis-patcha.
Novo izdanje festivala zakazano je za 20. i 21. oktobar uz nekoliko pratećih događaja.
Belgradeyard Sound System, osnivači i glavni producenti festivala, najavljuju prigodnu proslavu povodom osvajanja Qwartz nagrade za 20. april u klubu Plastic.
Pored toga, 7. maja BGYSS i Dis-patch u okviru regionalnog projekta Electronic Pact predstavljaju drugo beogradsko gostovanje Jamiea Lidella (Warp Records, UK) čiji se prošlogodišnji album Multiply našao u vrhu svih relevantnih godišnjih lista najboljih albuma.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.