Popboks - U petak - Gilles Peterson [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 17.05.2006. 00:00

U petak - Gilles Peterson

Gilles Peterson
U petak - Gilles Peterson
Prvo se pojavio nenametljivom emisijom pravljenom za BBC Worldwide (koja se još uvek emituje na Radiju B92), postavljajući, kao i svuda u svetu, nove standarde urbanog coola, da bi 2002. godine prvi put uspeo uživo da se pojavi u neponovljivom ambijentu Kalemegdana i Barutane.
Taj legendarni nastup, kao i kasniji na kojima nam je uvek predstavljao ponekog međunarodnog gosta, bio to MC Earl Zinger, bilo Nicola Conte, bilo domaći, a već napolju poznati Jazzmate, ostali su u sećanju svakom ko se bar na jednom od njih zadesio.
Kao što nas je prošle godine vodio na put u Brazil (iz koga se upravo pred beogradski nastup vraća u Evropu sa naramkom svežih ploča), ove godine Gilles Peterson će nas voditi na putovanje u zaostavštinu najboljeg originalnog američkog soul, funk i rare groove zvuka.
Naime, tokom 2005. Gilles je izdao miks album Gilles Digs America kojim kruniše svoje višegodišnje istraživanje polica zaboravljenih tamošnjih izdavačkih kuća, i vraća nas sazvučju organskog zvuka.
Petak, 19. maj – Barutana (u slučaju lošeg vremena – Dom omladine)
Lokalni frajeri: Jazzmate, Nikolor, Beatniks Inc
Meet you there: Heineken
Podrška: Avanguardia
Karte u pretprodaji – Dom omladine (690 dinara)


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.