Popboks - Sećanje na Andreja Tarkovskog [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 11.12.2006. 00:00

Sećanje na Andreja Tarkovskog

Andrej Tarkovski
Sećanje na Andreja Tarkovskog
U znak uspomene na čuvenog ruskog režisera otkrivena je spomen-ploča na kući na severozapadu Pariza, gde je teško oboleli sineasta proveo poslednje dane.
Jučerašnjoj svečanosti su prisustvovali rođaci i prijatelji Andreja Tarkovskog, predstavnici pariske administracije, kao i ruski ambasador u Francuskoj Aleksandar Advejev.
Tom prilikom sin Tarkovskog, Andrej evocirao je uspomene na decembar 1986. godine kada je glumica Marina Vladi preko predstavnika vlada dveju zemalja jedva uspela da ga dovede s bakom iz Rusije da poseti oca na samrti.
Narednih dana u francuskoj kinoteci biće održana retrospektiva filmova Andreja Tarkovskog u znak obeležavanja 20-godišnjice njegove smrti.
Tom prilikom biće prikazani filmovi Stalker, Ogledalo, Nostalgija, Žrtvovanje.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.