Popboks - Nišvil pokušava da postane nacionalni festival [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 30.01.2007. 00:00

Nišvil pokušava da postane nacionalni festival

Nišvil
Nišvil pokušava da postane nacionalni festival
Organizatori Nišvil džez festivala uputili su inicijativu Ministarstvu kulture da njihova manifestacija postane „Nacionalni džez festival“.
Direktor Nišvila Ivan Blagojević rekao je Beti da bi po tom predlogu festival postao „svojevrsni brend umetničke muzike i promoter nacionalne etno tradicije fuzionisane sa klasičnom džez kulturom“.
„U slučaju da Ministarstvo kulture prihvati inicijativu, Nišvil bi prihvatio organizaciju 24 koncerata sa 300 muzičara iz 20 zemalja na tri stejdža letnje pozornice u Nišu, kao i 18 poklon koncerata u šest gradova juga Srbije“, rekao je Blagojević.
Prema njegovim rečima, Nišvil bi organizovao i tri promo koncerta u različitim svetskim gradovima sa brojnom srpskom dijasporom, poput Pariza, Čikaga, Sidneja i Toronta.
Ovakva inicijativa iz Nišvila je upućena Ministarstvu kulture povodom najave decentralizacije kulturne politike ustanovljavanjem manifestacija poput Nacionalng filmskog festivala i Exita u Novom Sadu.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.