Popboks - KANDA, KODŽA I NEBOJŠA U ZRENJANINU - Noć po svetlu prepoznajem [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 17.08.2005. 00:00

KANDA, KODŽA I NEBOJŠA U ZRENJANINU

Noć po svetlu prepoznajem

Red starih hitova, pa po koja nova stvar, idealna kombinacija za održavanje nastale dobre atmosfere ispunjenog kluba. „Mediteran“ se spontano, na kratko stapa u „Secret 77“ Bad Brainsa. Pred sam kraj nastupa KKN u svoj repertoar svrstavaju i Marleyjev hit „Get Up, Stand Up“

Milan Čekrdžin

Mesto: Zeleno zvono
Vreme: 14. avgust
Produkcija: Zeleno zvono
Dve stotine dinara, koliko je svaki posetilac koncerta na ulazu morao da izdvoji, velikom broju Zrenjaninaca je izgleda predstavljalo problem. Ne znam zašto, pošto bi svirka istog benda u bilo kom drugom naseljenom mestu u Srbiji koštala znatno više.
KKN su u istom klubu već nastupali krajem prošle godine, ali tada novi album još nije bio objavljen, pa je repertoar benda prevashodno bio baziran na starim hitovima, dok je publika ovoga puta bila u prilici da uživo čuje i nove stvari.
Svirka je počela oko 23:30, kada je u Zvonu bilo stotinak posetilaca koji su sve posmatrali prilično stidljivo, onako sa strane, bez aktivnog učešća u stvaranju dobre atmosfere.
Sam bend zvučao je odlično, a Hallellujah, numera inspirisana HR-om, frontmenom legendarnih Bad Brainsa, kojom je svirka počela, bila je pun pogodak. Ubrzo zatim usledile su i Kad oživimo, Najsvetliji dan, a raja počinje da se kravi i prilazi bini tek kada bend počinje da svira stvari sa albuma Igračka plačka.
KANDA, KODŽA I NEBOJŠA U ZRENJANINU
Negde na polovini svirke neko je odlučio da je dovoljno karata prodato, tako da su vrata kluba otvorena. Tada se atrijum Zvona (odličan koncertni prostor na otvorenom) popunjava i svirka tek tada dobija ono nešto, pravi vajb!
Red starih hitova, pa po koja nova stvar, idealna kombinacija za održavanje nastale dobre atmosfere sada već ispunjenog kluba. Stvar Mediteran se spontano, na kratko stapa u Secret 77 pomenutih Bad Brainsa. Pred sam kraj nastupa KKN u svoj repertoar svrstavaju i Marleyjev hit Get Up, Stand Up, koji masa odlično prihvata, ali pravim fanovima ovog benda to nekako ne prija, suvišno je.
Slede Priroda, pa Righteous sa specijalnim live punkerskim finišom i... kraj. Ekipa silazi sa bine, ali raja im ne dopušta da prekinu koncert. Na stejdž se nakon galame i aplauza vraćaju Oliver i basista Branislav Dragović i koncert ponovo započinju, verovali ili ne, Bad Brainsima, posle kojih slede Become i maratonska Every Nation, pa obrada The Stoogesa Search And Destroy, još par minuta muziciranja i onda stvarno sledi kraj.
U svakom slučaju, odlično izdanje benda, ali, kada se sve sabere, ne tako dobro izdanje zrenjaninske publike.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji