Popboks - Cindy Lauper u srpskom filmu [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 03.12.2007. 14:56

Cindy Lauper u srpskom filmu

Američka pop pevačica Cindy Lauper sa Mirjanom Karanović i Branislavom Trifunovićem igra jednu od uloga u srpskom filmu Tamo i ovde režisera i scenariste Darka Lungulova

Američka pop pevačica Cindy Lauper sa Mirjanom Karanović i Branislavom Trifunovićem igra jednu od uloga u srpskom filmu Tamo i ovde režisera i scenariste Darka Lungulova.

Ovaj diplomac njujorškog Siti koledža koji je 1991. otišao iz rodnog Beograda, je agenciji Beta rekao kako je za glavnu ulogu u svom debiju, čiji je prvi deo već snimljen u Njujorku, angažovao američkog glumca Davida Thorntona (Red i zakon) ne znajući da je on suprug Lauperove.

„Odlučio sam da David igra glavnu ulogu, a onda je on rekao da bi njegova žena možda napravila jednu pesmu za film. Pitao sam ko mu je žena, a on je rekao Cindy Lauper. Mislio sam da je super da dobijemo pesmu, ali je meni bilo zanimljivije da Cindy igra u filmu. Znam da je odlična glumica“, kaže Lungulov.

Lauperovoj se dopao scenario filma Tamo i ovde i zato je prihvatila Lungulovljevu ponudu da odigra ulogu bivše devojke glavnog junaka koja radi kao sekretarica, ali se trudi da uspe kao glumica.

„Nisam verovao da će igrati u mom filmu sve do dana dok nije došla da snima scenu. Cindy se odlično fizički uklopila u lik. Bilo mi je zanimljivo da pravi par igra bivše ljubavnike“, kaže Lungulov.

Njen suprug u Tamo i ovde igra propalog muzičara Roberta, koji usled besparice biva izbačen iz svog stana u Njujorku i prihvata ponudu srpskog imigranta Branka da za novac dođe u Beograd i oženi njegovu devojku Ivanu (debitantkinja Jelena Mrđa) kako bi dobila vizu za ulazak u Ameriku.

U Beogradu se Robert neplanirano zadržava i upoznaje Brankovu majku Olgu, koju igra Mirjana Karanović.

„U filmu su dve ljubavne priče - mlađeg para Branka i Ivane, i para zrelih godina Roberta i Olge, ali to nije samo ljubavna drama, jer ima dosta komičnih situacija, pogotovo kad Robert dođe u Beograd i sukobe se dve kulture“, ističe Lungulov.

On je tokom nekoliko nedelja u oktobru snimio deo filma u Njujorku.

Nastavak snimanja predviđen je za početak marta sledeće godine u Beogradu, trajaće nekoliko nedelja i premijera se može očekivati na jesen.

Cindy je svoju ulogu snimila u Njujorku.

„Možda će doći u Beograd da poseti muža“, kaže Lungulov.

Iako je oko 80% dijaloga u Tamo i ovde na engleskom jeziku, Lungulov kaže da se radi o srpskom filmu, čije snimanje finansira najvećim delom Sekretarijat za kulturu Beograda, a ostatak novca su uložili američki privatni investitori.

Lauperova (54) je 80-ih godina ušla među najveće svetske pop zvezde albumom She's So Unusual i hitovima She Bop, True Colors i Time After Time.

Objavila je 11 albuma koje je prodala u preko 50 miliona primeraka.

Pored toga, glumila je u brojnim filmovima, a za ulogu u sitkomu Mad About You prošle decenije dobila je nagradu Emi.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.