Popboks - SAM PREKOP I ARCHER PREWITT (najava) - Zvuk i slika na tački pucanja [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 07.11.2005. 00:00

SAM PREKOP I ARCHER PREWITT (najava)

Zvuk i slika na tački pucanja

The Sea & Cake su do sada objavili šest studijskih albuma i svaki je bio totalno drugačiji od prethodnog, nadahnut i uzbudljiv. Pevač-gitarista Sam Prekop i basista Eric Claridge činili su uticajni Shrimp Boat, a bivši gitarista grupe Coctails, Archer Prewitt, i bubnjar grupe Tortoise, John McEntire, predstavljaju pravu super-grupu po svakom merilu

Najava

SAM PREKOP I ARCHER PREWITT
SAM PREKOP I ARCHER PREWITT (najava)
Zvuk i slika na tački pucanja
The Sea & Cake su do sada objavili šest studijskih albuma i svaki je bio totalno drugačiji od prethodnog, nadahnut i uzbudljiv. Pevač-gitarista Sam Prekop i basista Eric Claridge činili su uticajni Shrimp Boat, a bivši gitarista grupe Coctails, Archer Prewitt, i bubnjar grupe Tortoise, John McEntire, predstavljaju pravu super-grupu po svakom merilu
Mesto: Dom omladine
Vreme: Nedelja, 13. novembar, 21:00
Produkcija: Dom omladine i Pop depresija
Ulaznice: Karte u pretprodaji na blagajni DOB-a po ceni od 600 dinara




Postalo je pravilo da muzički novinari, kada neku grupu ne mogu da svrstaju u neki određeni žanr posežu za izrazom ili odrednicom post-rock. Iz tog žanra u Beogradu su već svirali značajne grupe kao što su Cul De Sac ili Trans Am, malo je nedostajalo da dođu i Tortoise, a nije daleko dan kada će gostovati Mogwai, Godspeed You! Black Emperor ili Silver Mt. Zion... Ako “post-rock” kao takav uopšte postoji, čikaški sastav The Sea & Cake u mnogo čemu je utemeljivač, najznačajnija grupa i neko ko je i onako rastegljive granice zvuka i slike doveo do tačke pucanja.
The Sea & Cake do sada su objavili šest studijskih albuma, a svaki je bio totalno drugačiji od prethodnog, nadahnut i uzbudljiv. Pevač-gitarista Sam Prekop i basista Eric Claridge činili su uticajni Shrimp Boat, a bivši gitarista grupe Coctails, Archer Prewitt, i bubnjar Tortoise, John McEntire (koji je remiksovao ili producirao remek dela Stereolab, Teenage Fanclub, Blur, Cibo Matto, Smog, High Llamas...), čine pravu super-grupu po svakom merilu.
Praktično od samog početka svaki od članova imao je potpunu slobodu da sledi svoje umetničke impulse i da razvija potpuno nezavisnu solo karijeru. Zahvaljujući toj umetničkoj slobodi, u kreativnoj pauzi pred novi The Sea & Cake album, u Beogradu ćemo gledati Sema Prekopa i Archera Pruita koji promovišu svoje fantastične nove albume, Who's Your New Professor i Wilderness.
Drugi Prekopov solo album, Who's Your New Professor, neobična je mešavina kriptičnih stihova, sanjivih vokala, ezoteričnih melodija i zaraznih ritmova – kombinacija svega što vam padne na pamet: od prog-rocka do britanskog folka, od Milesa Davisa do Steely Dan...
Pruitov Wilderness je peti solo album i još jedan dragulj u nizu. Stihovi su mnogo direktniji od Prekopovih, a muzika je i melanholična i vesela u isto vreme, a to jedinstvo suprotnosti pojačavaju i neočekivani brejkovi, promene ritma, orkestracija i relaksiranost.
Obojica umetnika uspešni su i kao slikari i ilustratori: Prekopovi radovi izloženi su u njujorškoj Clementine galeriji, a Pruit je slavu stekao i kao autor stripa Soft Boy.
Neobičan i po svemu izuzetan tandem muzičara i umetnika u beogradskom Domu omladine sviraće u nedelju 13. novembra od 21 h.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji