Popboks - SOULFLY U BEOGRADU - Svetska promocija albuma „Dark Ages“ - Krstaši ulica [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Izveštaji · 20.02.2006. 00:00

SOULFLY U BEOGRADU - Svetska promocija albuma „Dark Ages“

Krstaši ulica

U potrazi za čistotom ritmova kojima dodaju na prepoznatljiv gitarski slušni udar, Soulfly od svog prvog velikog koncerta kod nas (Hala sportova, 2003), imaju sasvim poseban odnos sa ovom sredinom. Po prvi put se može reći da jedan svetski uspešan sastav ima svoj dom u Srbiji

Mesto: SKC, Beograd
Vreme: četvrtak, 2. mart
Produkcija: SKC
Prodaja karata: 1200 dinara u pretprodaji, SKC i Dom omladine
„Povratak kući“ - tako bi se mogao najbolje opisati događaj koji će pogoditi Beograd i Srbiju 2. marta u sali SKC-a, kad na scenu izađe muzička borna jedinica pod imenom Soulfly.

SOULFLY U BEOGRADU - Svetska promocija albuma „Dark Ages“

Poreklom iz Belo Horizontea u Brazilu, mada sa američkom adresom, predvođeni legendom modernog metala Max Cavalerom, nekadašnjim liderom već klasičnog banda Sepulture - Soulfly su u proteklim godinama obezbedili poštovanu i prestižnu ulogu grupe koja uvek donosi nešto novo u svet metala, poštujući sve njegove klasične vrednosti.
Njihov prvi, istoimeni album iz 1998 odredio je smernice u kojima će se bend kretati ubuduće, beležeći njihovu radikalno glasnu verziju brazilske fudbalske pop pesme Umbabarauma. Od tada, ono što najviše fascinira kod Max Cavalere, pored njegovog naizgled neograničenog talenta i nesputane energije, svakako je njegova slobodoumnost, koja ga vodi muzičkom istraživanju Srbije, Turske, Rusije..., te stalnom obogaćivanju žanrovskih klišea neobičnim zvucima folk porekla.
Još od uključivanja indijanskih instrumenata iz Amazonije na Sepulturinom albumu Roots (1996), Cavalera se trudi da napravi moćnu tribal metal kombinaciju, koja će govoriti jezikom svih velikih gradova globalizovanog sveta istovremeno.

SOULFLY U BEOGRADU - Svetska promocija albuma „Dark Ages“

U potrazi za čistotom ritmova kojima dodaju na prepoznatljiv gitarski slušni udar, Soulfly od svog prvog velikog koncerta kod nas (Hala sportova, 2003), imaju sasvim poseban odnos sa ovom sredinom. Od rodbinskih, odnosno bračnih veza (familija Cavalera ima i svoj srpski deo), preko zvučnih inspiracija (na prethodnom albumu Prophecy, jedna od pesama snimljena je u Beogradu uz učešće uličnog ciganskog orkestra), do učestvovanja naših muzičara u i oko ovog banda (Kojot i Đura iz Eyesburna) Soulfly su izgradili sasvim posebno mesto na domaćoj muzičkoj sceni. Po prvi put se može reći da jedan svetski uspešan sastav ima svoj dom u Srbiji. Istorijski značaj ovog prodora teško je proceniti...
Albumi:
1998 - Soulfly
2000 - Primitive
2002 - III
2004 - Prophecy
2005 - Dark Ages
Kao pravi krstaši ulica Soulfly nam se sad vraćaju jači i nadahnutiji nego što su ikad bili. „Povratak kući“ i to najglasniji mogući! Pojačala će biti postavljena na najjače!


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

CALEXICO NA KALEMEGDANU

Gde ljubav nije skrivanje

Izveštaji

LOVEFEST - prvi dan: STRAY DOGG, ZAA I DUBIOZA KOLEKTIV

Za kafanu i marihuanu

Izveštaji

EXIT, četvrti i peti dan

Elegični atomi

Izveštaji

EXIT 2013, prvi dan: CHIC featuring NEIL RODGERS

Diskoteka 21

Izveštaji

PAUL McCARTNEY U BEČU

Rokenrol.

Izveštaji

THE NATIONAL U ZAGREBU

Ljubav itd.

Izveštaji