Popboks - Bas i stega pobednici Zaječarske gitarijade [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 13.08.2012. 08:22

Bas i stega pobednici Zaječarske gitarijade

Beogradski bend Bas i stega pobednik je sinoć završene 46. Zaječarske gitarijade po odluci žirija (Dragiša Radulović, Branimir Lokner i Predrag Novković), dok je grupa iz Zaječara VIS Novi dan najbolja po publici.

Beogradski bend Bas i stega pobednik je sinoć završene 46. Zaječarske gitarijade po odluci žirija (Dragiša Radulović, Branimir Lokner i Predrag Novković), dok je grupa iz Zaječara VIS Novi dan najbolja po publici.

Ove godine se prijavilo 176 neafirmisanih bendova, a 12 njih se u petak i subotu predstavilo žiriju i publici u Zaječaru. U okviru revijalnog programa su u zaječarskoj park-šumi Kraljevica u petak nastupili Dubioza kolektiv, Let 3, Eyesburn, Cotton Pickers (prošlogodišnji pobednici po odluci žirija), a u subotu, 11. avgusta - Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, Orthodox Celts, Obojeni program, KillingJazzHardcoreBaby i Dok 7 (pobednici prošlogodišnje gitarijade po odluci publike). Procena dnevnog lista Politika je da je ovogodišnjoj Gitarijadi prisustvovalo oko 10.000 posetilaca. Svi programi Zaječarske gitarijade bili su besplatni i održali su se na tri lokacije: Carska palata Felix Romuliana, World Music Stage na gradskom trgu i Rock Stage na Kraljevici.

Nakon koncerta Hladnog piva u subotu uveče,“rokonačelnik“ Zaječara Bora Đorđević, proglasio je pobednike. Najboljoj grupi po odluci žirija pripalo je 150.000 dinara, a pobedniku po odluci publike 100.000 dinara. 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.