Popboks - Black Sabbath proglašen najvažnijim hard rock bendom svih vremena [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 19.11.2012. 16:11

Black Sabbath proglašen najvažnijim hard rock bendom svih vremena

Black Sabbath je proglašen najvažnijim britanskim hard rock bendom na osnovu glasova publike koje je prikupila organizacija BPI (The British Recorded Music Industry). 

Black Sabbath je proglašen najvažnijim britanskim hard rock bendom na osnovu glasova publike koje je prikupila organizacija BPI (The British Recorded Music Industry). 

Glasalo je nešto više od 3.600 ljudi, a čak 45% je proglasilo bend koji je nekada predvodio Ozzy Osbourne najzačajnijim. Na drugom mestu sa oko 20% glasova su Iron Maiden, dok treću poziciju sa nešto manjim procentom zauzima Led Zeppelin.   

"Počašćeni smo i laska nam da smo priznati u anketi u kojoj je glasala publika. Hvala vam", saopštili su Black Sabbath.

Istraživanje je inače sprovedeno delom u saradnji sa dva poznata hard and heavy časopisa - Kerrang! i Metal Hammer, i obuhvatalo je i različite analize o stavovima i sklonostima heavy metal publike, kao da na primer čak 75% misli da je Britanija "dom heavy metala", a 67.3% ispitanih se izjasnilo da je Ujedinjeno Kraljevstvo "svetska sila" u pomenutom žanru.

Istraživanje je takođe pokazalo da "indoktrinacija" metalom počinje veoma rano - nešto više od 40% se zarazilo u pred-tinejdžerskim godinama.

U tekstu se posebno ističu pozitivne strane slušanja heavy metala: da se na primer 79% ispitanih oseća "punim energije" nakon slušanja omiljenog benda, kao i da se 71% fanova izjasnio da im je slušanje metala pomoglo da pregrme teška vremena. Dve trećine je reklo da su preko metala stekli prijatelje, a samo 12% je navelo da sluša isključivo heavy metal od muzičkih žanrova.

Istoimeni ili tzv Black Album grupe Metallica je proglašen kao idealano izdanje za "uvođenje u žanr". 

 



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.