Popboks - Objavljen program ovogodišnjeg DORF-a [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 20.02.2013. 15:20

Objavljen program ovogodišnjeg DORF-a

Sedmi po redu festival dokumentarnog rock filma biće održan u Vinkovcima od 7. do 10. marta na tri različite lokacije.

Ovogodišnji festival podeljen je u nekoliko programskih celina. U okviru programa Fresh Danube Films uz partnere iz Srbije i Austrije i podršku Evropske kulturne fondacije biće prikazano šest ostvarenja koja će imati projekcije na četiri regionalna festivala - DORF, Cinema City (Novi Sad), Slobodna zona (Beograd) i Crossing Europe (Linz). Hrvatsku kinematografiju predstavljaju Pismo ćaći Damira Čučića i Sonja i bik Vlatke Vorkapić.

U regionalnoj konkurenciji na programu je 12 naslova od kojih se izdvaja priča o noise bendu SexA - Kako smo ušli u Evropu - slučaj SexA Ines Pletikos, te Kanal 103 – Ljubavno pismo alternativnoj kulturi Siniše Evtimova posvećen radu skopske radio stanice. U stranoj konkurenciji, organizatori izdvajaju Esperando el Tsunami, film Vincenta Moona.

Van konkurencije biće prikazan dokumentarac o vinkovačkom bendu Punčke Filipa Meštrovića i Marinka Marinkića, i izbor iz službenih video spotova, snimaka uživo i javnih pojavljivanja Toma Waitsa.

O nagradi odlučuje žiri u sastavu Igor Tomljanović, Viva Videnović i Boris Petkovič, a u saradnji sa KlasikTV iz Zagreba, ove godine predviđena je i nagrada u iznosu od 10 hiljada kuna za najbolji scenario. Festival će se paralelno odvijati na tri gradske lokacije, a cena dnevne karte za jedan lokalitet je 10 kuna.

Na zvaničnoj strani festivala možete pogledati kompletan program.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.