Popboks - 16 BLOKOVA - 16 BLOCKS (najava) - Dug put za nestajanje [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Filmovi · 20.03.2006. 00:00

16 BLOKOVA - 16 BLOCKS (najava)

Dug put za nestajanje

U filmu 16 blokova Brus Vilis glumi vremešnog policajca Moslija koji noći provodi po barovima i mirno čeka penziju. Niko od kolega ne veruje u njega, tako da obavlja najgluplje poslove u stanici

Najava

16 BLOKOVA - 16 BLOCKS (najava)
16 BLOKOVA - 16 BLOCKS (najava)
Dug put za nestajanje
U filmu 16 blokova Brus Vilis glumi vremešnog policajca Moslija koji noći provodi po barovima i mirno čeka penziju. Niko od kolega ne veruje u njega, tako da obavlja najgluplje poslove u stanici



Premijera: Dom sindikata, 23. mart, u 20:30
Režija: Richard Donner
Uloge: Brus Villis, Mos Def, David Morse, Heather Dawn
Žanr: akcioni triler
Trajanje: 105 minuta
Produkcija: Warner
Distribucija: Provision




16 BLOKOVA - 16 BLOCKS
Džek Mosli (Brus Vilis), policajac na izmaku karijere, dobija neverovatan zadatak da preveze brbljivog osuđenika Edija Bankera (Mos Def) od zatvora do sudnice koja je udaljena 16 blokova. Međutim, tokom neobične vožnje on saznaje da zatvorenik treba da svedoči protiv njegovih kolega i da ga čitava njujorška policija želi mrtvog. Mosli mora da bira između odanosti svojim kolegama i zaštite svedoka. Nikad se tako kratak put nije činio tako dugim...
16 BLOKOVA - 16 BLOCKS
RIČARD DONER: Mejnstrim režiser Ričard Doner je jedan od najvećih mogula Holivuda. Reditelj, producent, scenarista, uglavnom se bavio visokokomercijalnim projektima. Pošto je napustio karijeru glumca, pojavivši se u dečjem filmu Gunisi Stivena Spilberga, Doner je počeo da režira televizijske serije Zona sumraka i Begunci. Njegov rediteljski debi je naučnofantastični triler X15 iz 1961. godine, posle kojeg je ubrzo usledio i drugi film Biber i so sa Semi Dejvis Junirom u glavnoj ulozi. Prvi komercijalni pogodak doživeo je sa kultnim filmom Supermen iz davne 1978. godine. Donerovi filmovi su uglavnom akcije i trileri: serijal filmova Smrtonosno oružje, Teorija zavere, Ubice, Maverik.
16 BLOKOVA - 16 BLOCKS
BRUS VILIS: Brus Vilis je tokom dugogodišnje karijere pokazao veliku moć transformacije tumačeći različite karaktere među kojima su, svakako, najpoznatiji lik propalog boksera u Tarantinovim Petparačkim pričama, putnik kroz vreme u Teri Gilijemovih 12 majmuna, traumatizovani vijetnamski veteran u U zemlji, požrtvovani dečji psiholog u Šestom čulu, koji je nominovan za Oskara, i naravno najpoznatija uloga je rola simpatičnog, ali i problematičnog policajca Džona Meklejna u serijalu Umri muški.
Proteklu godinu obeležila su dva velika hit filma Brusa Vilisa Grad greha i Talac.
I na pragu svojih 50-ih, Vilis i dalje snima. Sprema se novi nastavak serijala Umri Muški 4, kao i film Morganov vrh.
16 BLOKOVA - 16 BLOCKS
Godine 1997. Brus Vilis je proglašen za 100 najboljih glumaca svihvremena. Ta laskava titula mu nije promenila život, s obzirom na to da je Vilis uvek isticao da je njegova najveća uloga u životu uloga oca. Igrao je u 7 filmova koji sadrže brojeve u naslovima: 12 majmuna, Četiri sobe, Peti element, Šesto čulo, Celih devet jardi, Celih deset jardi.
U filmu 16 blokova Vilis glumi vremešnog policajca Moslija koji noći provodi po barovima i mirno čeka penziju. Niko od kolega ne veruje u njega, tako da obavlja najgluplje poslove u stanici. Jednog dana dobija vrlo jednostavan zadatak, da preveze robijaša od zatvora do sudnice. Naizgled lak zadatak pretvara se u pravi pakao, pošto saznaje da je robijaš u stvari zaštićeni svedok koji treba da svedoči protiv korumpiranih policajaca, Moslijevih kolega. Trka sa vremenom počinje. Mosli će morati da sazna ko su mu pravi prijatelji i da shvati da nikome ne treba verovati.
16 BLOKOVA - 16 BLOCKS
MOS DEF: Mos Def, skraćenica od Most Definitive, jeste nadimak hip-hop zvezde Dantea Tarel Smita, poreklom iz Bruklina. Singlom Universal magnetic (1996) Mos je postao jedna od omiljenih zvezda hip-hop andergraunda, da bi 1998. sa Talibom Kvelijem i DJ Hi-Tekom oformio pokret/bend Black Star i snimio istoimeni album.
Pored muzike, Mos je takođe pokazao i veliku strast prema glumi, pojavivši se u Spajk Lijevom Bamboozledu, Balu monstruma, Šoutajmu i u romantičnoj komediji Braon šećer, za koju je nominovan za nagradu NAACP Image. Godine 2002. debitovao je na Brodveju u predstavi Fucking A, za koju je dobio nagradu OBI.
16 BLOKOVA - 16 BLOCKS
Godine 2003. glumio je u filmu Italijanski posao, sa Edvardom Nortonom, Šarliz Teron i Markom Volbergom, a 2004. rame uz rame sa Alanom Rikmanom u filmu Što je Bog stvorio, za koji je nominovan za nagradu Emi. Def je takođe nominovan za Zlatni globus za najbolju ulogu u televizijskoj seriji koja je kasnije pretvorena u film Drvoseča, u kome takođe igraju Kevin Bejkon i Bendžamin Bret. Godine 2005. imao je zapaženu ulogu u Autostoperskom vodiču kroz galaksiju, a iste godine njegov singl Seks, ljubav i novac nominovan je za Gremi.


Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.

Novo iz rubrike

ELIZIJUM - Neill Blomkamp

Blomkamp protiv bogatih

Filmovi

THE SECRET DISCO REVOLUTION – Jamie Kastner

Pusti nas u discooooooo...

Filmovi

PRE PONOĆI – Richarl Linklater

I posle ponoći ja biću tu...

Filmovi

GDE JE NAĐA? – grupa autora

Lavirint kao takav

Filmovi

ŽESTOKE DEVOJKE – Paul Feig

Drugačije & normalno

Filmovi

MI PLAČEMO IZA TAMNIH NAOČARA – Velimir Stojanović & Marijan Cvetanović

Jug je južnije

Filmovi

NE – Pablo Larrain

Imaš moje ne!

Filmovi

RED 2 – Dean Parisot

Osveta po gerijatrijski

Filmovi