Popboks - Mini turneja grupe Arhai po Srbiji i Hrvatskoj [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 02.04.2013. 12:36

Mini turneja grupe Arhai po Srbiji i Hrvatskoj

Sastav Arhai (folktronica/ambient/fusion) koji čine Jovana Backović i engleski folk gitarista Adrian Lever održaće četiri koncerta u Srbiji i Hrvatskoj.

Arhai će svirati 7. aprila u Osijeku (Klub Oxygen), 10. aprila u Valjevu (Centar za kulturu), 12. april u Beogradu (Velika sala Doma kulture Studentski grad) u dan kasnije, 13. aprila, u novosadskom Kulturnom centru.

Kako se navodie u najavi " grupa Arhai neguje jedinstveni spoj elektronske muzike sa folk uticajima iz Velike Britanije, kao i balkanskog regiona. U živim nastupima tehnologijom transformišu tradiocionalne intrumente Balkana, stapajući ih s višeslojnim vokalima".

"Album Eastern Roads je drugi album Arhai projekta, a od prvog je prošlo skoro osam godina. Budući da je prvi album Mysterion izdat u regionu, veoma sam srećna što mi se pruža prilika da podelim i ovaj album s našom publilkom, pogotovo zato što je rezultat saradnje s muzičarom (Adrianom Livom) koji iza sebe ima godine rada na engleskoj i irskoj tradicionalnoj i srednjovekovnoj muzici. Ta mešavina muzike može se čuti i na koncertima - Adrian svira bugarsku tamburu i engleski srednjovekovni dulčimer (dulcimer), instrument koji naša publika nema često priliku da čuje. Jako se radujem prilici da posle petogodišnje pauze ponovo nastupam pred domaćom publikom", kaže Jovana Backović, inače vokal u bendu.

Kao podrška hrupi Arhai na ovim koncertima sviraće kantautorka iz Kikinde Anita Iličić.

Svi koncerti počinju u 20 časova, a ulaz je besplatan (osim za koncert u Osijeku za koji je cena ulaznice 20 kuna).



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.