Popboks - Novi GRRR!PROGRAM: Symposion i mačevi [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Najave · 03.04.2013. 07:18

Novi GRRR!PROGRAM: Symposion i mačevi

Najnovije izdanje serije dešavanja pod nazivom GRRR!PROGRAM, nastalo saradnjom Kulturnog centra Pančeva i Saše Rakezića, biće održano u četvrtak 11. aprila, sa početkom u 19h, u prostoru Elektrika (Radomira Putnika 7, Pančevo).

Najpre će biti predstavljen novi broj časopisa Symposion, koji je posvećen temi Trauma/Nostalgija. „U ovom broju, kažu urednici Symposiona, „ akcenat smo dali isključivo na ona istraživanja, koja se bave značenjem pojma slamanja sudbine na našim prostorima i na to koliko smo u stanju da putem tekstova i slika izrazimo neme glasove traume“. U razgovoru učestvuju Zoran Trklja, Atila Širbik, Johanna Marcade, Damir Rijovich, Septic i Boris Stanić.

Zatim, sledi razgovor sa Markom Aleksićem, arheologom, koji spada među najveće stručnjake za mačeve u našoj sredini, između ostalog autora knjige Mediaeval Swords from Southeastern Europe, Material from 12th to 15th Century. "Iako, kao i svako oružje, mač služi za ubijanje, on poseduje bogata, fascinantna simbolička i mitološka značenja, i prisutan je čak i u popularnoh kulturi, ali je isto tako predmet obožavanja desničarskih mitologizatora. U razgovoru će biti reči o svim ovim aspektima", navodi se u najavi.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.